Søndag 10. desember er dagen for Lerka mannskor å skape julestemning i Orkdal kirke.

Lover godt

Spillelista vi får oversendt, lover godt. Her er Deilig er jorden, Jul, jul, strålande jul, Josefs julevise, Selmas sang, Long December Nights og mange av de gode sangene vi elsker å høre i kirka ved juletider.

Firrijulsstemning

Konserten har de klokelig nok kalt for Firrijulsstemning. For ennå er det ikke jul.

- Vi ønsker å skape litt god førjulsstemning for folk. Vi er ikke bare et rock'n'roll kor. Vi ønsker å fokusere på seriøs god korsang og jobber stadig med å heve oss, sier Marius Aune, som er leder av koret.

Foruten Lerka mannskor under ledelse av Eva Lillegård, har de med seg det såkalte Lerka-bandet med Kristian Raanes som kapellmester, samt Solveig Meland og Karin Fjelldal By, som gjesteartister.

Konserten blir en mellomting mellom en tradisjonell julekonsert med mange gamle julesanger, men også noen nye sanger. Under Eva Lillegårds ledelse har koret jobbet mye med formidling og samt synge uten noter.

- Vi har også jobbet mye på dette med klang og renhet, sier Aune.

Tilbake til Grøtte

Lerka mannskor har gjennom mange år fått en fast fanskare. Det førte blant annet til at de flyttet den populære vårkonserten sin fra Grøtte samfunnshus til Sondrehallen.

- Til våren flytter vi tilbake til Grøtte igjen, da intimiteten og dette å komme tett på publikum, betyr mye for oss. Sondrehallen ble for stor og glissen, sier Aune som fastslår at koret med sine rundt 24 sangere, er tilbake til der de startet; nettopp på Grøtte, 5. mai.