I løpet av kommende uke håper de å få på plass den viktigste ingrediensen – nemlig snøen.

Tirsdag la deg seg så vidt et lite snølag på 10–15 centimeter i Knyken skisenter, såpass at de aller ivrigste som ikke var så redde for skia sine, kunne ta seg en liten tur i rulleskitraseen. Onsdag kom det mildvær og mesteparten av snøen regnet bort igjen. Men til helga ser værmeldingene lovende ut for Knykenfolket som ønsker å gjøre Knyken klar for vinteren. Om værmeldingene holder det de lover fremover, kan det se ut som det er gode muligheter for at Orkdal IL kan begynne å produsere snø i løpet av helgen. Fra lørdagen av er det meldt en aldri så liten kuldeperiode.

- Vi har gjort vedlikeholdet på samtlige snøkanoner og er klar til å begynne å produsere snø så snart vi får nok kuldegrader. Vi har registrert at det er meldt en kuldeperiode fra helga og vi håper å kunne produsere fra helga, gitt at værmeldingene fra yr holder seg, sier daglig leder i Orkdal IL Magne Fossbakk.

Prioriterer skianlegget

Som tidligere år vil Orkdal IL først og fremst prioritere å produsere snø på skistadionet først, for så å fortsette å produsere i hoppbakkene.

- Dette handler om at vi har arrangementer både på stadion og i hoppanlegget der vi må ha nok snø. Vi skal arrangere Midt-Norsk mesterskap i skiskyting den 17. og 18. februar og NM i hopp (liten bakke) for kvinner i mars. På de arrangementene er vi helt avhengig av å kunne tilby gode forhold, sier Fossbakk.

Vil utvikle alpinanlegget

Orkdal IL hadde en plan om å bygge en rørgate oppover i alpinanlegget for å lettere kunne produsere snø der. Rørene har kommet, men det ble dessverre ikke tid til å få på plass det nye systemet. Grunnen til at idrettslaget ønsker å få på plass dette, er for øke antall dager alpinanlegget holder åpent i løpet av en sesong. De siste sesongene har det vært lite snø, noe som har ført til at anlegget relativt sjeldent har vært åpent.

- Dessverre fikk vi ikke tid til å montere disse rørene før denne sesongen, men det har vi planer om å gjøre. Vi skal likevel klare å produsere snø i alpinanlegget med den ene snøkanonen som også vil bli brukt i hoppanlegget, sier Fossbakk.

På høsten har knykenfolket hatt nok av prosjekter å henge fingrene i. Gjengen er godt i gang med å utvide kjøkkenet, samtidig som de også holde på å bygge et nytt servicebygg som skal fungere som lagerrom og stellerom. Bygget skal inneholde på dusjer og toaletter.

Snønettene montert

November er ofte mellomsesong i Knyken. Det er verken helt bart eller nok snø for skiaktivitet. Snønettet er nå montert for å kunne holde snøen som kommer i bakkene. Med plastunderlag for hopping sommerstid er det nødvendig å legge et nett av tau som fanger og holder på snøen.

- Vi har hatt en diskusjon om når vi skulle sette opp snønettene fordi det har vært bra aktivitet på hoppskolene vi har hatt tirsdager og torsdager. Derfor utsatte vi litt å sette snønettene til forrige uke. Da kunne vi ikke vente lenger for det blir dobbelt arbeid om snøen plutselig kommer og vi ikke har fått opp netta, sier Fossbakk.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Alpinanlegget i Knyken er meget populært om det er gode forhold. Dessverre ble ikke den planlagte rørgata i alpinanlegget som skulle hjelpe til på snøproduksjonen klar til denne sesongen. Foto: Arkivfoto
Magne Fossbakk sier at det først og fremst er skistadionet og rulleskitraseen som vil bli prioritert med kunstsnø.