Eva Sæther, tidligere kommunalsjef oppvekst og kultur, har fått tittelen assisterende rådmann i Agdenes kommune.

Med virkning fra 1. oktober ble stillinga som kommunalsjef oppvekst og kultur gjort om til assisterende rådmann. Som kjent har rådmann John Ola Selbekk gått av med pensjon, og assisterende rådmann Geir Ove Storstein er blitt rådmann. Da var det naturlig at det kom en ny person inn i stillinga som «nestkommanderende».

- Jeg skal ha de samme arbeidsoppgavene som før i forhold til oppvekst og kultur, men samtidig være stedfortreder for rådmannen. Vi må ha noen som fyller den rollen, sier Sæther.

Bredere område

Sæther har jobbet i Agdenes kommune i tre år, siden hun kom inn i den nyopprettede stillinga som kommunalsjef for oppvekst og kultur. Dette skjedde da de to sektorene oppvekst og helse ble adskilt under to ledere.

Sæther bor på Ørlandet, og har bakgrunn fra skoleverket, både som lærer, rektor og skoleleder.

- Hvordan ser du på jobben som assisterende rådmann?

- Det blir spennende å få mulighet til å jobbe innenfor et bredere område, og bli bedre kjent med de ulike sektorene. Jeg har en master i ledelse, og den er det jo artig å få brukt. Det er artig med nye oppgaver, sier hun.

Orkland-prosessen

For tida preges dagene mye av Orkland-prosessen.

- Vi er på Orkanger flere dager i uka. Det er en bred og tidkrevende prosess som pågår, i tillegg til at vi skal drifte egen kommune og holde på med store utviklingsprosjekter (nytt helsesenter og forprosjekter for skole og barnehage), sier hun.

Hun skal altså ikke erstattes i stillinga som kommunalsjef oppvekst og kultur, da hun har samme oppgaver, men ny tittel.

- Hvordan ser du på tida fram mot Orkland?

- Det er spennende. Vi er i gang med grupper for alle fagområder og det produseres rapporter som skal legges til grunn for en ny organisasjon. Vi har mange hatter nå, spesielt vi fra små kommuner, sier hun.