Thomas Løseth (29) kommer ikke hjem til Orkdal før The Voice-eventyret er over. Og finalen er 9. desember.

- Jeg blir her på hotellet til jeg går ut nå, sier han på telefon fra hovedstaden.

Kommende fredag er det klart for den sjette live-sendingen av TV2-programmet The Voice på H3 Arena på Fornebu i Oslo. Sju deltakere kjemper om seks plasser for å komme seg videre i konkurransen. Blant dem en 29 år gammel fannremsbygg.

- Det er ufattelig! Det er artig og stort å få være med, sier han.

Sist fredag gikk han videre med sangen «Let me hold you» av Josh Krajcik.

- Jeg var ganske nervøs før sendinga, for det betyr så mye for meg å gå videre. Nervøsiteten satte meg litt ut, men jeg er fornøyd likevel, sier han.

- Aldri trygg

Det var også dommerne, som på dette tidspunktet i konkurransen ikke kan påvirke resultatet. To av dem uttalte at Løseth var deres favoritt denne kvelden.

- Jeg ble veldig satt ut av det, og det satte jeg stor pris på, sier han.

- Følte du deg trygg på å gå videre?

- Nei, man føler seg aldri trygg på det. Alle som er igjen er stødige og flinke folk, sier han.

- Men glemte du litt av teksten under opptredenen din?

- Ja, litt, selv om jeg hadde lest teksten 300 ganger. Det er masse inntrykk og følelser underveis når det er direktesending, og det er menneskelig å gjøre feil, sier han.

Travle dager

Dagene mellom sendingene går hovedsakelig med til å øve. Mandag denne uka var det prøver, tirsdag var det kostymeprøver, onsdag er det fri (øver selv), torsdag er det sceneprøver og på fredag er det prøver og ny sending.

- Det er hektisk, så det blir ikke mye tid til andre ting. Vi som er igjen i The Voice er en del sammen. Vi blir nesten som en familie, sier Løseth.

- Hvordan er det å gå på Karl Johan nå da, med kjendisstatusen din for øyeblikket?

- Man får litt oppmerksomhet, ja. Sist lørdag var noen av oss ute og spiste, deretter gikk vi på et utested. Der ble det litt voldsomt. Til og med skuespillere og Farmen-deltakere kom og satte seg sammen med oss, for det var rundt oss det var mest oppmerksomhet, ler fannremsbyggen.

1800 håpefulle var med

- Hvilken sang skal du synge på fredag?

- Det blir «Fix You» av Coldplay. Det er én av mine favorittsanger av et av mine favorittband. Jeg gleder meg skikkelig til det. Da skal jeg levere så folk får bakoversveis. Jeg har ønsket å synge denne sangen i The Voice, og nå skjer det, svarer han.

1800 håpefulle artister meldte seg på årets utgave av The Voice. 90 av dem kom inn på en såkalt blind audition, der dommerne sitter med ryggen til og snur seg kun hvis de liker det de hører.

Lene Marlin så et potensial i Thomas Løseth, og siden har det gått slag i slag. Nå er det kun sju igjen, og 29-åringen er én av favorittene til å vinne.

- Har du aldri tvilt på at du er god til å synge?

- Å, jo! Jeg har gjennom åra hatt flere nedturer og mistet selvtillit. Men noen rundt meg har aldri tvilt. Kameraten min, Jan Egil Ludvigsen, fikk meg til å melde meg på The Voice. Og da jeg gjorde det, lå det allerede 30 andre søknader fra folk i Orkdal som hadde tipset TV2 om meg, humrer han og takker for tilliten fra folk rundt seg.

Familien på plass

- Familien din er ofte til stede, ser vi. Hva betyr det?

- Mor og stefar er alltid der. Mor har flyskrekk så hun kjører nedover hver helg. I tillegg er eksen min og mine to barn til stede. Det setter jeg stor pris på. Barna er etter sending med bak scenen og får blant annet treffe dommerne. Det er stas, forteller Løseth.

Nå skal tv-seerne stemme én og én ut fram til det står igjen fire deltakere. Disse kommer i en finale den 9. desember. Og hvis orkdalingen kommer helt dit, blir det trolig også mye ståhei og spilleoppdrag etter at tv-lampene slokkes.

- I kjølvannet av tv-suksessen; du blir ikke for stor til å ta fram gitaren å spille noen sanger i Orkdal igjen, for eksempel under den tradisjonelle «Tubens juletrefest» (privat juleselskap med kompiser) før jul på Terna på Orkanger?

- Nei, nei, nei! Jeg har fortsatt beina godt plantet på jorda, og det er kjempestas å spille i Orkdal. Om jeg rekker «Tubens juletrefest» i år, gjenstår imidlertid å se, ler han på telefon fra hotellrommet.

Thomas Løseth er én av sju gjenværende i The Voice. Kommende fredag ryker enda en. Foto: Robert Dreier Holand