Det sier Per E. Garberg, som søndag startet Facebook-gruppa «Støtt næringslivet på Fannrem!».

Bakgrunnen for Garbergs solidaritetsaksjon, er problemene som er oppstått i kjølvannet av brustenginga på Forve. Brureparasjonene skulle etter planen være avsluttet tidlig i november, men nå ser det ut til at brua ikke åpner før like oppunder jul.

Kritisk

For de næringsdrivende på Fannrem er dette kritisk i og med at svært mange av kundene deres ikke lenger kjører gjennom tettstedet på vei fra og til jobb og fritidstilbud. I stedet må de kjøre om Gjølmesliene.

Dette gjelder også Per Garberg, som må kjøre en lang omvei om han ønsker å handle på sine nærbutikker på Fannrem. Men den omveien tar han gjerne.

- Fikk direkte vondt

- Jeg startet Facebook-gruppa fordi det er viktig å opprettholde Fannrem som handelssted. Jeg har selv drevet forretning der, og vet hvor krevende det er å drive næringsvirksomhet på et mindre tettsted, forteller Garberg.

Da han leste i ST om hvordan dette rammet, reagerte han med én gang:

- Da jeg så dette, fikk jeg direkte vondt. Det var sagt at det skulle være ferdig tidlig i november, og så blir det ikke ferdig før jul. Det kan være katastrofe for enkelte. Jeg leste blant annet at Coop Extra hadde en inntektssvikt på halvannen million i oktober, og da kan vi bare tenke oss hvordan det blir fram mot jul. Derfor vil jeg oppfordre folk til å ta omkroken og handle på Fannrem.

- Kjempeartig

En av dem som merker nedgangen i besøk, er Forve brus nærmeste nabo, bensinstasjonen.

Bjørn Asbøll, som eier stasjonen, er svært glad for Garbergs initiativ.

- Det er kjempeartig å se. Det er så positivt at folk støtter opp, og det er ekstra artig at det er folk utenfor Fannrem som er med i Facebook-gruppa.

- Hvordan går det med drifta?

- Det er trått. Vi prøver å gjøre noen grep, som for eksmpel billig bilvask og andre tilbud, men det er ikke så enkelt når vi ikke har store kapitalvarer å lokke med. Og bensinprisen kan vi ikke sette ned, for vi må ta alt tapet selv, sier Asbøll.

- Det er ei vanskelig tid. Derfor er det så godt å se at folk engasjerer seg. Dette handler om langt flere enn oss. Det er mange som driver næring på Fannrem.

Per Garberg tok initiativet til Facebook-gruppa, som i skrivende stund har 418 medlemmer. Foto: Arkivfoto