Orkanger IF og Orkdal IL har de siste ukene vært i en dialog om samarbeid for å få Toppidrettsveka til Orkdal neste år. OIF skulle få avklart om det ble samarbeid på et møte onsdag kveld, men styret ville har svar på et par ting før det ble gjort et endelig vedtak om samarbeid. I løpet av torsdagen har OIF-styret fått avklart det de lurte på og har nå bestemt seg for å samarbeide med Orkdal IL om å sende inn en søknad sammen til kommunen om en pengestøtte på 250 000 kroner for å lande arrangementet.

- Det var spesielt to ting vi måtte få avklart før vi ble med på samarbeidet. Det ene var hvor pengene til arrangementet ble hentet fra om kommunen velger å gi støtte. Det har vi nå fått bekreftet at det kommer fra næringsfondet og ikke kultur- og sportspotten. I tillegg har vi vært i kontakt lederen for Toppidrettsveka om at vi ønsker å få noe igjen for å være med på dette. Da tenker vi først og fremst på eksponering i media, sier OIF-leder Geir Knutzen.

Åpningsseremoni

Planen er at OIF skal ha en åpningsseremoni og happening i Idrettsparken tidlig på dagen, med noen av skistjernene til stede, før løperne starter konkurransene i Knyken litt senere.

- Her er det litt opp til oss selv hvordan vi legger det opp. Tanken er at profilerte utøvere kan åpne arrangementet i parken og kanskje skal vi ha noen småarrangement med straffesparkkonkurranse eller lignende, men dette har vi ikke planlagt enda. Det som er viktig er at vi får en skikkelig markedsføring av kommunen med blant annet Idrettsparken, Gammelosen, Klatrehallen, Orklahallen, Thamspaviljongen og så videre. Det er mye å vise frem i Orkdal, sier Knutzen.

- Veldig viktig

Fossbakk mener at samarbeidet med OIF er viktig på flere måter.

- Vi står sterkere sammen å få innvilget støtte fra kommunen. I tillegg har vi begynt å få til et godt samarbeid med OIF både rundt håndball, orientering og ski. Da synes vi det passet fint å få til et samarbeid også om dette arrangementet som helst skal favne hele Orkdal. OIF holder til midt i sentrum og slik får vi markedsføre en enda større del av kommunen ved å få de på laget, sier Fossbakk.

Håper på støtte

Etter at OIF vedtok å bli med på samarbeidet med Orkdal IL i løpet av torsdagen, ble søknaden til kommunen sendt inn samme dag. Fossbakk tør ikke å spå noe utfall av søknaden som nå er sendt inn, men velger å være positiv.

- En skal jo aldri ta ting på forskudd. Vi har fått tilbakemelding fra flere av politikerne at dette er et bra tiltak som er med på å fremheve kommunen på en positiv måte. Vi føler at mange har lyst å ha Toppidrettsveka tilbake, så får vi se hva politikerne bestemmer seg for, sier Fossbakk.

Summen det skal søkes om er på 250 000 kroner. Det er den samme summen Orkdal IL ble innvilget da de arrangerte Toppidrettsveka fra 2013-2015.

Tilbake i løypene

De to siste årene har ikke Orkdal IL vært med å arrangere Toppidrettsveka på grunn av pengemangel. Nå har flere utøverne uttalt at de ønsker seg tilbake til løypetraseen i Knyken.

- Eliteløperne som deltar stiller krav om å gå vekk fra gateløp. De ønsker seg tilbake til Knyken. Vår rulleskitrasé er unik, og NRK uttaler også at Knyken er ypperlig for tv-produksjon, fortalte Fossbakk tidligere denne uken.

Historien bak

Toppidrettsveka ble første gang arrangert i 2005, da som en del av Aureveka, og i regi av Aure Idrettslag, og besto av bare en rulleskisprint. Arrangementet vokste imidlertid raskt. I 2007 valgte fire norske landslag å delta i arrangementet i forbindelse med sine treningssamlinger; sprintlandslaget, kombinertlandslaget, allroundlandslaget for både herrer og kvinner, samt Team Trøndelag.

Med bakgrunn i positive tilbakemeldinger fra de fire landslagene, ble det i 2008 invitert internasjonale løpere fra Frankrike, Tyskland, Finland, Sverige og Norge.

Siden har Toppidrettsveka vært et ettertraktet arrangement både for publikum og utøvere, og antall øvelser har økt.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

OIF-leder Geir Knutzen sier at de måtte få avklart et par ting før de ble med på samarbeidet. Foto: Arkiv
Magne Fossbakk, daglig leder i Orkdal IL, er veldig glad for å få OIF med på laget.