Hva mener du om kulturhusdebatten som går i Orkdal for tida?

- Jeg savner fokus på det kulturelle innholdet. Kulturhusdebatten blir for instrumentell. For oss som jobber med kultur, er det veldig viktig at kulturhuset skal formidle kultur. Det bygningsmessige er kun en tilrettelegger for at kulturhuset skal være en kulturformidler.

Hva ønsker dere med et kulturhus?

- Vår ambisjon som kulturformidler er å formidle best mulig kultur ut fra de rammebetingelsene vi har. Og det føler vi at vi har lyktes med. Hovedfokuset er at befolkningen i egen kommune og i regionen skal få oppleve kultur av høy kvalitet både av profesjonelle og amatører. Det viktige for oss er å ha økonomiske ressurser til denne formidlingen.

Hva er etter din faglige mening den viktigste funksjonen til et kulturhus?

- Samlingsplassen. Et sted man deler opplevelser som både utfordrer, gir glede, skaper tilhørighet og av og til setter debatt.

Mener du dette er kommet fram i debatten så langt?

- Veldig mye av debatten dreier seg om lokalisering og hvilke sidegevinster som ligger ved å bygge bygget. Jeg savner fokuset på hovedfunksjonen ved kulturhus.

Hva bør et kulturhus først og fremst inneholde?

- I vår utredning har vi vist til hvilke basisfunksjoner som hører hjemme i et kulturhus. Det omfatter en ny kultursal som er større enn dagens sal, og som er tilpasset dagens behov og krav. Likeså et stort publikumsområde, to kinosaler hvor den ene har en flerbruksmulighet knyttet til andre aktiviteter, samt den nødvendige praktiske infrastrukturen som er knyttet til bemanning, renhold og drift. Vi har også pekt på utvidelsesmuligheter som kan inneholde andre ønsker og aktører med utgangspunkt i dialog med innbyggerne og det frivillige kulturlivet.

Hva mener du om blandingen av kultur- og næringsinteresser når det gjelder etablering av et kulturhus?

- Kulturformidling er i skjæringspunktet mellom ren kulturformidling og næringsinteresser. Det er ikke unaturlig at en tenker begge deler. Men jeg mener det er det offentliges ansvar å bygge kulturhus i likhet med skoler og andre offentlige bygg.

Hva er svakheten med dagens kulturhus?

- Det er for lite blant annet når det gjelder arbeidsforholda til kulturaktørene som skal bruke huset. Det gjelder spesielt garderobeforhold, sceneforhold og teknisk forhold for lyd og lys. De fleste tror jeg opplever salen som god, mens knappheten i foajeen er utfordrende.

Kjenner du til et kulturhus som fungerer optimalt?

- Jeg kan ikke peke på et perfekt kulturhus. Kulturhusa må følge med i samfunnets endringer. Derfor må de ha en framtidig fleksibilitet da det skjer store utviklinger både teknisk og på måten kultur blir formidlet på. Det må det tas høyde for i planlagte prosjekt.

Hva leser du for tida?

- Nå går det i sjakkbøker da jeg hjelper til med å drive en sjakklubb for barn og ungdom. Jeg er amatør på sjakk og må lese meg opp. Det er veldig fasinerende lesning.

- Hva gjør du i helga?

- Skal være med sønnen min Martin på 10 år på sjakkturnering i Aure. Han er en slu sjakkspiller når han møter sin far i sjakk.

Hva er det som ligger hjertet ditt nærmest akkurat nå?

- Familien. Rent konkret driver vi og legger en ferieplan for 2018 der vi prøver å få med noe med både alpint og sol og strandliv.