Lisbeth Espås

Bor: Kristiansund

Jobber som: Sykepleier på Kristiansund sykehus

Hva gjør du akkurat nå?

- Nå er jeg på coopen og handler. Vi er her fordi mannen min er på St. Olavs på hjertebehandling. Nå har vi vært på besøk på sykehuset og skal hjem til feriehuset vårt her i Børsa og lage oss litt mat. Så skal vi tilbake på sykehuset i morgen og forhåpentligvis få ta han med hjem.

Oisann!

- Ja, vi håper at det skal gå bra. Vi får gjort veldig mye bra på sykehuset i Kristiansund, men til denne typen behandling må vi til Trondheim.

Så bra at dere har feriehus her i Børsa, da.

- Ja, det er barndomsheimen min. Mamma og pappa bygde opp bensinstasjonen og bilverkstedet som lå langs den gamle hovedvegen her i Børsa i sin tid. Så kom det en ny veg, og da var det ikke så aktuelt å drive bensinstasjon der lenger. Men nå har guttene i Mekonomen startet opp i lokalene. De er kjekke gutter, og det er veldig artig at det er bilverksted der igjen.

Det må vi få med. Hva serverer du når du har venner på besøk?

- Det er mest barnebarn som er på besøk, og de elsker fiskeboller med hvit saus. Og så går det mye i is.

Is med peanøtter og nonstop? Er det ikke det man kaller for institusjonsdessert på sykehusene?

- Jo, det stemmer, det lærte jeg faktisk da jeg gikk på sykepleien i Ålesund. I 1974, tenk det.

Hvor drar du helst på ferie?

- Om sommeren reiser vi til Lofoten, mannen min kommer fra Vesterålen. Ellers er vi mye her i Børsa. Vi er ikke sånne utenlandsfarere.

Din favorittpolitiker?

- Sylvi Listhaug. Det er flott at folk i sånne stillinger tør å si meningen sin. Det er ei fornuftig tøtte.

Hva opptar deg for tida?

- Familien. De er alfa og omega. Vi er en stor familie, vi har fem unger, og storparten har formert seg. Vi har mange å engasjere oss i.

Hvorfor bor du der du bor?

- Fordi Kristiansund er en veldig kjekk by. Der traff jeg kjæresten min. Så familiserte vi oss der, uten noe nettverk rundt oss. En fin by med mye fine folk. Nordmøringer er ganske like trønderne.

Hva gjør du på fritida?

- Jeg har mye fritid, og jeg trives hjemme. Det blir hus og heim og familie. Skal jeg ha alenetid, går jeg i badeland. De har et fantastisk badeland i Kristiansund.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Jeg lever egentlig veldig greit med dagen i dag, og har ingen store drømmer. Man får ta en dag om gangen og gjøre det beste ut av det. Det er egentlig det viktigste i verden, å være fornøyd med livet slik det er. Men det kunne jo være å danse naken på ei strand på Hawaii.

Skal det være så skal det være! Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du valgt da?

- Da kunne jeg jobbet med blomster.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

- Jeg hadde ikke klart å reise fra barnebarna så lenge. Tiden er så verdifull for de minste, de har en rett til å ha deg mest mulig i den alderen.

Hva angrer du mest på?

- Angrer? Nei, æ angre itj nå'. Jeg kunne godt levd om igjen og gjort alt på nytt, både det som var rett og det som var galt.

lillemor.hestvik@avisa-st.no

481 46 109