Det sier stjernekusk og trener, Per Oleg Midtfjeld om orkdalingen Torkil Steinshaugs prestasjon på Bjerke onsdag kveld.

Og prestasjonen som mannen bak eliteloppsvinner Steinlager, stjernetraveren Cromwell og ikke minst verdensrekordholder Ferrari BR viser til, er følgende: Amatørtrener Torkil Steinshaug reiser til Bjerke onsdag med fire toåringer på lastebilen for å starte i årets største toårsløp. Èn hest, Emmely, koder over og galopperer seg bort i første svingen. De tre andre kommer til mål som nummer to, fire og seks, hvorpå den dårligste, Miss Tanic, traver på kilometertida 1.17,3. Welldone Wilma blir nummer to på 1.16,8, mens Vico Regio H blir fjerde på 1.17,1. Totalfangsten blir 67 000 kroner.

- Dette er en veldig bra prestasjon av Steinshaug. Han har alltid vært dyktig til å ha hestene tidlig framme, men det er ingen enkel sak å få fire toåringer til start på dette nivået. Treningsmessig må du ballansere på en knivsegg, og jeg kjenner ikke til at noen har mønstret hele fire toåringer til start i samme løp i Norge før, sier Midtfjeld, som fikk gleden av å styre Welldone Wilma inn til andrepremie.

- Denne hoppa kan fly utrolig fort en bit. Hun minner meg mye om faren, Cromwell, som jeg kjørte og trente. Jeg skjønte ut på oppløpet at vi ikke kunne slå vinneren, og derfor maste jeg ingen ting. Hadde jeg dratt proppene og gitt henne beskjed, hadde hun lett travet 16,3 - 16,4. Jeg ble imponert både av hoppa jeg kjørte og ikke minst av Steinshaug som leverer slik han gjør som amatørtrener.