KJÆRE SLEKT OG VENNER! Nok et år går mot slutten, og det er på tide å sende noen ord herfra.

Ja, felles julebrev er jo tidsbesparende, så jeg får bare ty til med det i år. Jeg fortsetter:

HER I HUSET har julefreden senket seg. Far har hengt opp julenek, mor baker syv sorter og barna er i garasjen for å snekre hjemmelagde julegaver.

På grensen til poesi! Vakker stemning, som seg hør og bør i julebrev. Men blir jeg gjennomskuet? Jeg har strengt tatt ikke sett snurten av verken julenek, småkaker eller snekkerier så langt i år. Men, la gå!

ÅRET HAR GITT oss mange gleder sammen med våre to håpefulle, som holder på å utvikle seg til eksemplariske, høflige og smarte mennesker. Skolearbeidet går som en lek, og barnas fritidsaktiviteter beriker oss de fleste kveldene i uka.

Skal jeg nevne de dårlige ferdigmiddagene vi må ty til, og det evinnelige kjøret med henting og bringing? At morgenene er kaos og at vaskerommet flyter over av klær? Nei, det er best uten.

VI VOKSNE trives i jobbene våre, og har ei svært så sporty fritid, hvor vi dyrker friluftslivets gleder så ofte vi kan. Det begynner å merkes både på formen og overskuddet.

Trenger kanskje ikke nevne at det stort sett alltid kommer noe i veien for trening? Og at friluftslivet består av en kjapp skogstur for å få tatt noen selfies?

I ÅR FEIRER vi jul med storfamilien, og ser fram til lange frokoster med fyr i peisen, pianomusikk og alle de eventyrlige tradisjonene som knyttes til den store kvelden.

Ja, for det kan ikke være nødvendig å nevne at vi aldri har hatt noe piano, og at det alltid er en strid for å enes om ribbe eller pinnekjøtt? Heller ikke utålmodige unger som knuffer hele dagen i påvente av gavene.

VI HAR HATT fine turer i inn- og utland dette året. Enten det er med beina dinglende i Middelhavet, eller i vår nye bil med campingvogna på slep, nyter vi kvalitetstida sammen.

Kranglinga i baksetet forbigår jeg glatt. Så også det overfylte charterfly som førte oss til Middelhavet, all ventinga og alle de grinete ungene i følget.

VI TAKKER for trivelige treff i året som er gått, og håper å møte dere alle i det nye året!

Det blir jo direkte upassende å nevne at noen av besøkene var ubeleilige, og at enkelte bekjentskaper gjerne kan holdes på et litt mer moderat nivå i året som kommer.

DA GJENSTÅR det bare å ønske dere alle ei riktig god og fredfull julehøytid! Gode juleklemmer fra oss fire

Og da er jeg ferdig med julebrev-marerittet for i år. Nå kan jeg bare glede meg til å få årets dose med pyntede fasader servert i min egen postkasse. Eller er det året for å lette litt på maska, tro?