Som kjent pågår det for tida ei omfattende renovering av Forve bru. Sprekker og hull i betongdekket skal tettes, kantdragene skal repareres, det skal legges ny membran og brudekket skal reasfalteres.

I tillegg skal rekkverket rustbehandles, hvilket betyr at stålet i rekkverket skal sandblåses og overflatebehandles på nytt.

Mens arbeidet pågår er brua stengt for biltrafikk, men er åpen for myke trafikanter.

Forsinkelser

Etter den opprinnelige framdriftsplanen skulle arbeidet vært ferdig for lenge siden, men forsinkelser har ført til at det vil være stengt for biltrafikk fram til 19. desember.

- Arbeidet er under kontroll, sier Mats-André Lied, prosjektleder i Statens vegvesen.

- Har dere kontroll på at rekkverket som skal sandblåses, blir ferdig også?

- Ja, de holder på med dette nå, svarer han.

Lied forteller at brua skal åpnes for biltrafikk så fort som mulig, og senest innen datoen som er satt, 19. desember. Men det vil fortsatt gjenstå arbeid på brua.

- Det er viktigst å få åpnet brua nå. Det resterende arbeidet tar vi til våren, sier han.

For kaldt

- Hva rekker dere ikke å gjøre, og hvorfor?

- Det er å legge på ny membran (hindrer at vann trenger gjennom betongen) under asfaltdekket, i tillegg til å fikse fuger. Årsaken er at det for tida er for kaldt til å legge membran, forklarer han.

- Men hva med asfaltlaget som egentlig skal legges oppå membranen?

- Vi kommer til å legge et tynt asfaltlag på toppen nå, uten membran under, slik at det blir behagelig å kjøre. Men når arbeidet fortsetter i vår, må vi fjerne dette asfaltlaget før vi legger membran. Og deretter vil det bli lagt et ordentlig asfaltlag på toppen, sier Lied.

Næringslivet rammes

- Når vil arbeidet for å ferdigstille Forve bru bli iverksatt i vår? Og hvor lang tid vil brua da bli stengt?

- Det vet vi ikke ennå. Det må samordnes med den øvrige asfaltplanen vår, så det må vi komme tilbake til, sier han.

Forve bru stengte for biltrafikk 2. oktober i år. Arbeidsperioden var skissert til fem-seks uker – fram til de første ukene i november.

13. oktober i år fortalte vegvesenet til ST at arbeidet var i rute. Men så kom kontrabeskjeden: Reparasjonsbehovene var mer omfattende enn det som var forventet.

Handelsstanden på Fannrem raser over at julehandelen nå går fløyten.