Buskerudtrampetten er en nasjonal troppskonkurranse i turn som samler noen av Norges aller mest talentfulle turnere. Hele 850 turnere fordelt på 61 lag konkurrerte i Drammen denne helga. Meldals turnavdeling reiste nedover med ti konkurranseturnere som ble delt inn i to lag som konkurrerte i trampett og tumbling. Turnavdelingen hadde ingen store forventninger om å kjempe i toppen på noen av konkurransen, men laget bestående av Nora Sagvold, Oda Woldmo Drugli, Maria Hilstad Fjørtoft, Leah Snildal Mostuen, Anna Melien Ree, Monja Wuttudal, Sofia Albinante, Ingrid Dragset Stene, Ane Muan Skagemo og Kjersti Marie Slettvåg Løkås.

9. plass

I klassen nasjonal rekrutt tumbling leverte Meldal et meget sterkt resultat som holdt til 9. plass av totalt 60 lag som deltok i den konkurransen. Den plasseringen holdt også til at Meldal fikk med seg pokal hjem i bagasjen.

- Vi hadde aldri trodd at vi kunne kjempe så høyt på resultatlisten, så dette er bare utrolig artig. Vi er et veldig lite lag som kjemper mot en rekke store lag fra både Trøndelag og Oslo, så klarer vi å ta en 9. plass. Vi er nesten litt sjokkerte selv. Det er jo mange av de beste i landet som deltar på dette stevnet, sier Åse Wuttudal som er trener for gjengen sammen med Marthe Jerpstad, Karen Gjervan Rise og Morten Angvik-Kristiansen.

God støtte fra OIF

Med enda litt mer hell kunne Meldal klatret enda noen plasser i tumbling.

- Vi er bestandig litt uheldig i disse konkurransene, men denne gangen klaffet mye. Likevel hadde vi litt å gå på i enkelte momenter og kunne faktisk endt høyere på resultatlisten med noen enkle grep, sier Wuttudal.

Wuttudal synes det var veldig gledelig at Meldalturnerne fikk god støtte av OIF.

- Vi hadde en kjempefin heiagjeng fra Orkanger IF når vi var i aksjon. Vi var også med å heie frem OIF og det tror jeg var med på å løfte oss frem enda mer, sier Wuttudal.

Stor vekst

Meldals turnavdeling har de siste årene opplevd en voldsom vekst og har nå over 150 aktive turnere.

- Turngruppen fortsetter å vokse og vi har nå passert 150 aktive. Vi har fått flere trenere og dermed har vi kunnet ta inn enda flere turnere og gi et bedre og bredere tilbud. Det er tydelig at dette har blitt en meget populær idrett i Meldal, sier Wuttudal.

Lokale resultater

Orkanger leverte en meget god konkurranse i miks klassen i trampett og ble nummer syv av 20 lag. I miks klassen i tumbling ble det en veldig sterk 10. plass.

I rekrutt tumbling hvor Meldal tok 9. plass, ble Orkanger 1 nummer 27, mens Orkanger 2 ble nummer 44.

I rekrutt trampett ble Meldal nummer 30, mens Orkanger 2 ble nummer 36 og Orkanger 1 ble nummer 50.

I junior trampett for kvinner ble Meldal nummer 24, mens det samme laget ble nummer 20 i junior tumbling.

Alt i alt en meget god helg for både Meldal turn og Orkanger turn.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255