Orkanger har så langt denne sesongen vist at de kan spille jevnt med bortimot samtlige lag i sin avdeling. Da en av opprykksfavorittene Nordstrand gjestet Orklahallen var Orkanger langt fra favoritter, men øynet likevel muligheten for poeng. Dessverre gjorde hjemmelaget for mye feil offensivt til å kunne henge med Nordstrand i første omgang. Kampen var i realiteten avgjort til pause da gjestene ledet hele 19-9.

- Jeg har litt blanda følelser etter denne kampen. Jeg føler vi er nærmere enn at vi skal tape med syv mål. Det er klart at vi leverer en altfor dårlig første omgang. Vi gjør mange tekniske feil i angrep hvor vi kaster bort ballen eller har svake avslutninger og det ble vi straffet på. Vi slipper inn ni kontringsmål bare i første omgang, sier Øyvind Togstad.

Vant 2. omgang

Etter den svake første omgangen er det et mye mer kontrollert Orkanger som kommer på banen i den andre omgangen. De ni kontringsmålene i første omgang blir redusert til null i andre og Orkanger vinner faktisk omgangen med tre mål.

- Kort oppsummert var det en svak første omgang og god andre omgang. Når vi roer oss i angrepsspillet ser vi at vi står godt mot Nordstrand når vi er etablerte i forsvar. Vi visste at det ble en tøff kamp mot Nordstrand som sammen med Volda kanskje er avdelingens beste lag. Likevel sitter vi med en følelse at vi kunne vært litt nærmere, sier Togstad.

God margin

I fjor kjempet damelaget en evig nedrykkskamp som holdt med nødskrik i siste serierunde. I år ser det ut som laget skal få et mye mer komfortabelt opphold i 2. divisjon. Til tross for at det ble tap i helga og laget står med syv poeng på de åtte første kampene, så er det hele seks poeng ned til Bergsøy som ligger under streken. Det er Bergsøy og Levanger 2 som i øyeblikket ser ut til å skulle få slite med å holde seg med henholdsvis ett og null poeng på de syv første kampene.

- Leverer vi som forventet så skal vi ha tilhold på midten av tabellen denne sesongen. Vi velger å ikke se bakover på tabellen, men heller fremover. Vi må gjøre jobben selv og ikke tenke på alle som ligger bak oss på tabellen, sier Togstad.

Tre bortekamper

Orkanger har så langt spilt syv hjemmekamper og bare to bortekamper, men før laget tar juleferie skal de få bryne seg på tre bortekamper. Det er tre bortekamper som kan være med på å definere Orkangers sesong. Det er mulig å ta seks poeng, men det er også mulig å ende opp med null poeng på de tre neste kampene. Motstanderne Hønefoss, Glassverket 2 og Utleira ligger alle rundt Orkanger på tabellen.

- Vi kan få full pott og vi kan få null poeng. Vi skal være på talefot med alle lagene vi møter i begynnelsen av desember. Vi skal spille de to første kampene i løpet av ett døgn og det er tøft, men det skal vi være trent for denne sesongen. Det hadde gjort seg med seier i hvert fall en av disse kampene, selv om det ikke er krise om vi skulle tape alle, sier Togstad.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Orkanger skal spille tre bortekamper før juleferien. Alle tre motstanderne er lag OIF kan slå. Foto: Arkivfoto