Hemne

Mot til å glede-dagen er blitt en årlig begivenhet på Hemne videregående skole. Det er den dagen det vanker en ekstra klem, ekstra godord og ekstra oppmuntring. Til alle.

På en skillevegg i kantina, henger lange rekker med gule lapper, der hver enkelt elev og ansatt har fått en hilsen; «Du er så fin i dag», «Så tøff jakke du har», «Du er snill».

Betalte med god gjerning

Ved skoledagens begynnelse klokka 08.00 torsdag, hadde de unge motivatorene laget en velkomst utenom det vanlige. Det var tent lys i kantina og samtlige fikk en sunn start på dagen med havregrøt til frokost. Seansen var ledsaget av en quiz med premiering.

Til lunsj sto det vafler på bordet, og betalinga for en slik traktering, skjedde verken med vipps eller kontanter, men med en god gjerning.

— Å gi en medelev eller en lærer en klem var betalinga, sier motivator Aurora Amundsen, som med seg på «arrangørlaget» hadde Gunhild Hellem, Maria Skar, Madelen Haugen Aae, Sandra Harjo Sæther og Alvilde Ulfsnes.

7 x bursdagssang

For det å glede andre, vise at du bryr deg og viser omsorg og kjærlighet for andre, trenger slett ikke være komplisert.

— En klem eller et oppmuntrende ord er det som skal til. Vi merket at mange ble i godt humør i kantina i dag. Spesielt en utvekslingsstudent vi har her på skolen fra Frankrike. Han har bursdag i dag (torsdag), og vi sang bursdagssangen til ham sju ganger på tre språk, forteller Madelene Haugen Aae.

Også den nye kantinebestyreren fikk ekstra oppmerksomhet, da hun på kort tid har rukket å gjøre seg veldig populær på skolen.

Noe for arbeidslivet

Det er elever på tredjeåret som har ansvaret for Mot til å glede-dagen. Det vil si at disse elevene har vært med på dagen også tidligere.

— Det er også et tiltak for å bli kjent med hverandre, og det lager en fin atmosfære i hverdagen. Vi er nok blitt flinkere til å oppmuntre hverandre også på helt vanlige skoledager, ikke bare denne dagen, sier Sandra Harjo Sæther.

— Rundt om på arbeidsplassene kunne de også ha hatt slike oppmuntringsdager, da det å glede en kollega hadde stått i fokus, sier Madelene Haugen Aae.

Ta med hjem

Hva skjer så med lappene på veggen? Jo, de er tapet solid fast og vil henge så lenge som mulig, eller så kan den enkelte ta med seg sin lapp hjem og henge over senga si. Det er viktig med oppmuntring, og få stadig påminnelser om det, uansett alder.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300