Temperaturen og luftfuktigheten har vært meget gode for å produsere snø siden søndag og det har dugnadsgjengen i Knyken utnyttet seg av.

- Vi har produsert ganske mye snø nå. Jeg tør ikke gi deg noe tall, men vi har hatt på to snøkanoner siden søndag ettermiddag som vi måtte skru av onsdag formiddag på grunn av temperaturen begynte å stige igjen. Snøen som kom ut på slutten var litt for kram så vi måtte stoppe opp, sier leder i Orkdal IL Magne Fossbakk.

Døgnvakt

Når kanonene står på hele døgnet er det også behov for at noen passer på at alt går som planlagt.

- Knykenfolket går nattevakt for å passe på at alt går normalt. Stopper for eksempel en kanon, må slangene tas inn med en gang så de ikke fryser. Dermed er vi avhengig av å ha folk på vakt, forteller Fossbakk.

- Mulig å gå ski

Det er skiføre i rulleskitraseen, men det er ikke kjørt spor fordi det er litt for lite snø til det. Kunstsnøen blir fordelt utover stadion og den vil danne en solid såle som skal holde vinteren gjennom. Brått væromslag gjør at det nå kommer noen dager med plussgrader fremover.

- Det er godt mulig å gå på ski i Knyken nå. Vi ønsker å få til en kilometer med løype i rulleskitraseen med kunstsnø, men det er også litt natursnø i den øvrige delen av løypen. Vi har også fraktet en del snø opp i den minste hoppbakken slik at hoppskolen skal kunne benytte seg av den, sier Fossbakk.

Viktig med kunstsnø

Han er ikke overrasket over at høstværet plutselig melder sin ankomst igjen.

- Det er slik vinteren har blitt i Trøndelag de siste årene. Det var derfor det var så viktig å få produsere en del snø nå når kulden først var her. Den snøen vi produserer tåler en god del mer mildvær enn den vanlige natursnøen, sier Fossbakk.

Orkdal IL er avhengig av å ha gode skiforhold når det skal arrangeres to store nasjonale og regionale arrangement i Knyken denne vinteren. Midt-Norsk mesterskap i skiskyting går av stabelen i midten av februar med flere hundre deltakere på startstreken og i mars er det duket for norgesmesterskap når kvinnene skal konkurrere i liten bakke.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255