Mens andre kor er i førjulsmodus, finner Lensvik blandakor nye nisjer. Torsdag 30. november inviterer de til Gelebasar i Nordbygda grendahus.

Oppvekst på Fræna

Undertegnede visste ikke hva gelébasar er, før dirigent Geir Lorentzen forklarer at Gelebasar er noe musiker Knut Anders Vestad har tatt med seg til Lensvika fra oppveksten på Fræna. Nå inviterer Lensvik blandakor til Gelebasar med åresalg og servering av gelé og vaniljesaus. Men emissæren er byttet ut med Lensvik blandakor som skal synge sanger med tekst og musikk av nettopp Knut Anders Vestad.

Gele med vaniljesaus

- Vi tar utgangspunkt i en låt av Vestad som nettopp heter «Gelebasar». Der skildrer han gelébasaren på bedehuset på Vågstranda på Fræna der han vokste opp, forteller Lorentzen.

På Fræna var gelébasar åpenbart en vanlig foreteelse. Her ble det servert gelé med vaniljesaus. Her var det åresalg med fruktkorg og konfekteske som gevinst, samt at en emissær viste lysbilder og fortalte om livet på misjonsmarken.

- Visa Gelebasar er ei fryktelig artig vise, og etter fjorårets førjulskonsert i Lensvika, gjorde koret avtale med Knut Anders Vestad om å gjøre en konsert basert på musikken hans, sier Lorentzen som synes det er helt greit å gjøre noe annet enn julemusikk ved juletider. Spesielt når koret får ferdigarrangert så mange fine låter av musikeren Vestad.

God lyriker

Det er en kjent sak at Knut Anders Vestad lager mye god musikk. At han også skriver tekster, er mer ukjent for de fleste.

- Han viser seg å være en forbløffende god lyriker som lager treffende, humoristiske og rørende situasjonsbilder fra barndom, men også fra ungdoms- og voksenliv på Kibneben, sier Geir Lorentzen som mener Vestad har en fantastisk evne til å gjøre en bitte liten vri, som gjør at hverdagslige ting fra hans liv åpenbarer seg for mer allmenngyldige forhold.

Uvanlig, men spennende

At Vestad også har laget korarrangement, er en sann gave for Lensvik blandakor som gjennom mange år har samarbeidet tett med Vestad som også er mannen bak den årlige musikkfestivalen i Lensvika, Kibnebfestivalen.

- Dette er uvanlig, men samtidig fryktelig spennende og et fryktelig fint program med stor spredning og spenn i både tekst og i det musikalske uttrykket, sier Geir Lorentzen som leder koret samtidig som han har Knut Anders Vestad trygt ved sin side ved pianoet.

audhild.oye@avisa-st.no

916 94 175