- Vi sa vel at det skulle stå ferdig ut på høsten, men nå viser det seg at vi ligger et stykke foran skjema. Om vi fortsetter i samme tempo så kan vi bli ferdig til sommerferien, men vi har ikke satt noen spesiell dato, sier styreleder i OIF Geir Knutzen.

Knutzen innrømmer at det hadde vært veldig fint om klubben kunne begynt å ta i bruk bygget allerede i sommer.

- Det hadde vært fint for fotballen om de fikk ta i bruk garderobene før sesongen var over. Det hadde også vært veldig positivt om det sto ferdig til Orkangerdagene, men det blir arrangert i juni og kommer nok mest sannsynlig litt for tidlig, sier Knutzen.

Mye dugnad

Grunnen til at prosjektet nå er et godt stykke foran skjema er at det er lagt inn gode marginer som skal gi romslig med tid til dugnadsarbeid. Arbeidet med å kle bygget utvendig er allerede godt i gang og snart kan dugnadsgjengen for alvor sette i gang innvendig.

- Det har allerede blitt utført en god del dugnadsarbeid, men det er først og fremst innvendig at vi virkelig kan begynne å ta i et tak. Tanken er at mye av isolering, lekting og montering av gipsplater skal gjøres på dugnad. Vi har bevisst budsjettert med bare 300 dugnadstimer, men kommer nok til å komme langt over den summen, sier Geir Knutzen.

Mister samarbeidspartner

Tanken med å bygge et flerbrukshus var for å få med seg andre brukere av huset. I utgangspunktet skulle Orkdal Røde Kors, Orkanger aktivum og Orkdal Janitzar være med å bidra. Nå kan det se ut som sistnevnte ikke får til å bli med likevel.

- Per dags dato så er ikke Orkdal Janitzar klar for å være med på dette samarbeidet fordi at de ikke har funnet noen som vil kjøpe korpshuset, sier Knutzen.

- Hva betyr dette rent økonomisk?

- Tanken var at de skulle gå inn med en egenkapital som skulle dekke fremtidig husleie, men det blir det ikke noe av nå. Dette er ikke noe som kommer til å gi oss økonomiske problemer, men det var regnet med i budsjettet, sier Knutzen.

Lån på ca. 5 mill.

Det svært innholdsrike bygget som skal romme fire garderober, samt dommergarderober i sokkelen, kontorer, lagringsplass og en svær sal på 150 kvadratmeter i hovedetasjen, har en kostnadsramme på 19 millioner kroner. Den prisen jobber OIF hele tiden med å få så lav som mulig.

- Vi har et vedtak på 19,1 millioner kroner, men jobber med å få den så lav som mulig. Av og til sparer vi på noe, men så kan det bli dyrere på andre ting. Dette går litt opp og ned. Vi skal ha en skikkelig gjennomgang før nyttår om hvordan vi ligger sammenlignet med det vedtaket som er gjort, sier Knutzen.

- Hvor stort lån vil OIF ha på dette prosjektet?

- Vi har kalkulert med et lån på fem millioner kroner, men vi får se hva vi til slutt havner på når vi har fått på plass spillemidler, momskompensasjon og lignende.

Moden for utskifting

Styrelederen i OIF tror dette bygget vil gi klubben et skikkelig løft fremover og han mener det var på høy tid at det ble gjort noe med fasilitetene. Garderobene som har blitt benyttet her i mange tiår var overmoden for en oppgradering.

- Garderobene var moden for sanering for over 20 år siden. Alt av dusjer og toaletter var eldgamle, så vi måtte gjøre noe. Spørsmålet var hvor mye vi skulle gjøre. I utgangspunktet hadde jo det holdt med et nytt garderobebygg, men etter hvert ble det klart at flere var interessert i å bli med å samarbeide om prosjektet og derfor endte vi opp med å bygge et flerbrukshus, sier Knutzen.

Det er liten tvil om at det nye flerbrukshuset vil stå i stil med det utvendige i Idrettsparken når det står ferdig. De siste årene har Idrettsparken fremstått som en Ferrari på utsiden, men som en gammel Lada på innsiden av garderobebygget. På sensommeren vil Idrettsparken fremstå som en Ferrari både på inn- og utsiden.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255