Hemne

Torsdag 30. november er det premiere på årets russerevy i Hemne. Revyen, som også spilles to ganger den påfølgende fredagen, har fått tittelen «Perfekt». En rød tråd er det å være ungdom og – ja, «perfekt» ledsaget av anførselstegn.

Må se helheten

— Vi kan røpe at vi kommer til å presentere noe nytt og revolusjonerende i revysammenheng. I hvert fall i russerevysammenheng!

Det sier de to revysjefene, Alvilde Ulfsnes og Lova Hilanmo Vassli.

— Hva betyr det?

— He-he, kom på revy og se! Vi vil ikke røpe for mye, men det blir en ny vri, der du har ei slags sammenhengende handling. Du bør ikke gå glipp av «første episode», liksom. Du må se alt for å få med deg en helhet.

Når det er sagt, blir det også denne gangen ordinære revynummer i form av sketsjer, sang og monologer. Men den perfekte - fortsatt i anførselstegn - ungdommen er altså en gjennomgangsmelodi.

Bare litt underbukse

Noe annet de kan røpe, er at de i større grad enn tidligere år, forsøker å utvide horisonten til mer å omfatte hva som skjer utenfor skolens fire vegger.

— Det er alltid ei utfordring å definere hva vi selv synes er artig og hva publikum synes er artig. Det kan variere. Men vi innser at det kanskje blir litt for internt å ha med for mange parodier på skolens lærere. Det er nok mest artig for oss, men vi skal altså lage en revy for et bredere publikum, sier Ulfsnes og Vassli.

— Hva med underbukse- og heimbrenthumor, som russerevyer ofte tyr til?

— Hundre prosent reint for det blir det nok ikke, men langt ifra noe dominerende tema.

Lagspill

Ensemblet består av ca. 40 elever på og utenfor scenen. De aller fleste vil vi se på scenen én eller flere ganger. De har med seg Andreas Ven Langø og Christine Rosøy Kjønsvik som deler på regissørjobben.

— Vi forsøker tøyle 40 russehester når de blir på det villeste, sier Langø med et smil.

For Alvilde Ulfsnes og Lova Hilanmo Vassli har det vært ei verdifull erfaring å være en del av revyen sammenlignet med å være publikum.

— Det er mye mer arbeid enn vi trodde på forhånd, og litt av et lagarbeid, er de enige om.

Billettsalget i gang

Øvingene har pågått i ca. halvannen uke, og intensiveres nå i dagene framover. Generalprøven vises med et lite utvalg publikum onsdag før premieren.

Samtlige tekster er skrevet av elevene selv. De ligger foreløpig på ca. 25 nummer. Dette tallet kan bli noe justert. Revyen vises i Hemne samfunnshus, og billettsalget er allerede i gang på e-billett (via hemneportalen.no). Billetter selges i tillegg i døra før de tre forestillingene.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300