24-åringen fra Hemne har lagt en tøff fjorårssesong bak seg og har fått en god start på årets sesong i langrennssporet. Sesongen startet på Bruksvallarna for Aunli som gikk inn til en solid fjerdeplass på 15 kilometer friteknikk som hadde flere gode løpere på startstreken. Han fulgte opp med to jevnt over solide distanseløp på Beitostølen sist helg.

- Jeg er i grunnen greit fornøyd med årets sesongstart. Dette er en av de beste sesongstartene jeg kan huske å ha hatt, forteller Aunli som fortsatt er en del av Team Northug.

Tatt inn i varmen

Det var før fjorårets sesong ble Aunli tatt inn i varmen til Team Northug. Aunli hadde slitt en del med sykdom og ble etter hvert vraket av Team Veidekke Trøndelag. Petter Northug valgte dermed å la klubbkompisen fra Strindheim IL få trene sammen med seg selv og brødrene. Der fikk han delta på samlinger både i høyden i Mellom-Europa, samt samlinger i Meråker og Mosvik.

Overtrening

Det var først etter at Team Northug hadde vært i høyden i Val Senales i Italia like før sesongstart at det skulle gå galt for hele gjengen.

- Det har vært en tøff sesong. Vi møtte veggen hele gjengen på den siste høydesamlingen. Jeg vet ikke hva vi holdt på med. Kroppen begynner gradvis å komme seg nå, men det spørs om NM kom litt for tidlig denne gangen, sa Aunli til NRK i februar.

Aunli tror at han ville litt for mye da han ble med Team Northug i høyden den siste gangen.

- Jeg hadde vel litt for dårlig treningsgrunnlag til å trene såpass tungt og mye, så da jeg slengte meg med Petter (Northug) og Thomas (Northug) gikk det ikke så bra, sier Aunli.

Håper på V-cup

Hemnværingen forteller at årets oppladning har gått langt bedre enn fjoråret.

- Jeg har vært med Team Northug fra starten av og det har vært et bra opplegg. Jeg var litt uheldig med mageproblemer på den ene høydesamlingen, men bortsett fra det har det gått på skinner i år, sier Aunli.

- Hva er målet i årets sesong?

- Jeg har et mål om å få gå verdenscup i år. Jeg var veldig nær å få gå for to år siden, så jeg håper å få sjansen der nå. Nåløyet er trangt etter at reglene på kvotene ble endret i fjor. Jeg må kjempe helt i toppen av norgescupen om jeg skal bli tatt ut på Lillehammer. Om jeg ikke blir tatt ut der, så må det eventuelt bli femmila i Holmenkollen for jeg er altfor treg til å gå sprinten i Drammen, sier Aunli som denne helga går norgescupen i Gålå.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Aunli har hatt en mye bedre oppkjøring til årets sesong enn fjorårets katastrofesesong. Foto: Arkiv