Jarle Tøndel

Bor: Lernes i Hemne

Jobb: Konsulent ved Tekniske tjenester i Hemne kommune

Hva gjør du akkurat nå?

— Jeg planlegger flytting av enheten her fra Lidalsbygget til Hemne Kraftlag. Det er masse utstyr, og ikke minst et arkiv, som skal på plass i nye lokaler. Og flyttesjauen bærer kontorpulten min preg av nå, som du ser.

Kanskje det samtidig også blir en ryddesjau for å kaste ting?

— Vi får se. Det er jo ikke sikkert at 20 år gamle kurskompendium er like aktuelle i dag som den gang. Eksempelvis kan vi nok godt kvitte oss med bevis for datakurs i Basic fra 70-tallet ...

Hva serverer du når du har venner på besøk?

— Det kommer litt an på tid på året, men både bacalao og rakfisk med nødvendig tilbehør er slagere når det kommer folk på besøk. Ellers er jeg selv altetende.

Hvor drar du helst på ferie?

— De siste åra har jeg og kona reist til Kreta, og vi skal dit også neste år. Ellers kan det godt bli en tur sørover i Norge også.

Hva leser du?

— Det går kun på aviser på nett. Jeg er ingen bokelsker, selv om jeg kan lese ei bok i ny og ne.

Har du en favorittpolitiker?

— Nei, egentlig ikke. Men i det siste har jeg sett på «Da vi styrte landet» på NRK, som altså er en samtale mellom seks tidligere statsministere. Og jeg må si jeg er imponert. Det er masse kunnskap og kompetanse rundt det bordet, uavhengig av partitilhørighet.

Hva opptar deg for tida?

— Akkurat nå handler det mye om jobben og den nevnte flyttinga. I tillegg står vi også overfor en kommunesammenslåing der jeg kan bli noe involvert.

Hvorfor bor du der du bor?

— Jeg er født og oppvokst der jeg bor i dag, jeg er enebarn og har ingen å dele med, og etter utdannelsen på 70-tallet, fikk jeg også jobb i hjemkommunen. Derfor ble det slik.

Hva gjør du på fritida?

— Om sommeren handler det om plen, hage og hus. Om vinteren er det litt mindre aktivitet, men litt strøing og snømåking blir det jo, selv om jeg har leid meg brøyter. I tillegg holder jeg på å skanne gamle slektsbilder over til digitalt format. Der er det mye artige å se.

Hvordan holder du deg i form?

— Svaret må kort og godt bli at jeg er altfor dårlig til det.

Har du et favoritt turmål?

— Nei, ikke noe bestemt. Jeg synes det er artig å besøke nye steder, enten det er i inn- eller utland, og det blir det nok mer tid til når jeg blir pensjonist.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

— Nei. Jeg ville heller ha snudd spørsmålet: Er det noe du drømmer om at du ikke skal gjøre? Da blir svaret at jeg definitivt ikke skal hoppe i fallskjerm, jeg skal ikke prøve meg på fjellklatring og jeg skal ikke rappellere, for å nevne noe.

Hvis du skulle ha valgt en annen jobb, hva ville det ha blitt?

— Det er vanskelig å si. Jeg har nå vært ansatt i Hemne kommune siden 1974. Om det er bra eller dumskap som er årsaken til at jeg ikke har bytta jobb, får andre svare på. Men jeg har trivdes. Svaret må bli at det sikkert hadde blitt noe innenfor offentlig forvaltning.

Hvis du skulle ha reist bort alene for ett år, hva ville du ha savna mest?

— De nærmeste hjemme, slekt og nære venner, og ikke minst det kollegiale på jobben.

Hva angrer du mest på?

— Kanskje at jeg ikke tok mer utdanning, ellers kan jeg ikke komme på noe spesielt.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300