- Svaret kom på fredag. Vi søkte 31. januar, og visste at det kunne være ett års behandlingstid. Vi har ventet, men på fredag skjedde det, sier Ragnhild Kulbrandstad Stene, styremedlem og aksjonær i EnSpire-skolen som er under etablering på Voll.

- Var det overraskende at dere fikk godkjenning?

- Vi har jo gjort en solid jobb med søknaden, men vi hadde ingen forutsetning for å vite utfallet, sier hun.

Oppstart i 2018

Det var en glad og fornøyd gjeng som kunne gå helga i møte, og det ble mye positiv respons å få gjennom helga.

- Søndag hadde vi et arbeidsmøte. Vi har fått godkjenning for det vi søkte opp, en profilskole for 1. til 7. trinn med 70 elever. Det blir oppstart høsten 2018, sier Stene.

Hun forklarer at en EnSpire-skole er en skole med fokus på entreprenørskap og praktisk opplæring.

Eiendomsselskap

- Det startet med en skole i Nerverdal, som har fått godkjent læreplan for en slik skole. De starter også opp neste høst, og det er fem skoler som har søknader inne, sier Stene.

Dette er altså en helt ny satsing, hvor skolen på Voll blir en av de første.

Stene sier de ønsker å være et supplement til den offentlige skolen i Rennebu.

- Neste steg for oss er å gå ut med informasjonsmøter til folk om hva dette er. Nå har vi noe mer konkret å gå ut med til dem som skal ta et valg om hva de vil gjøre. Vi må også ha driftsgodkjenning, og det er gamle Voll skole som er ønskelige lokaler. Her er det i ferd med å etableres et eiendomsselskap, med flere på banen for å bli aksjonærer, som overdrar skolebygget. Kommunen vil rive mellombygget og klargjøre resten av bygningen til skolestart neste år, sier Stene.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535