Orkdal

Alle «krav» blir nå innfridd etter at ST sist lørdag skrev om mye feilkjøring i avkjørselen fra E39 til Fv 714 på Stokkhaugen i Orkdal.

Problemet, som Ole Haugen sto fram og pekte på, har siden åpninga av nyveien høsten 2015, vært at mange bilister ikke oppfatter at man skal kjøre av ved Stokkhaugen for å komme til Snillfjord, Hitra eller Frøya. Problemet omfatter i hovedsak trafikk fra Orkanger.

På den måten oppstår farlige situasjoner når bilistene i siste liten oppdager at de har kjørt feil, og så foretar de panikkmanøvre i form av bråbremsing eller snuoperasjoner på veien. For knapt et år siden kolliderte to trailere som følge av dette.

«Noe må gjøres», var Ole Haugens budskap i lørdagens ST.

Alle ønsker innfridd

I samme artikkel var også Gunn Iversen Stokke, fylkesvaraordfører, leder for veiutvalget i fylket og tidligere leder av trafikksikkerhetsutvalget, intervjuet. Hun var tydelig på at selv om Statens vegvesen hevdet at de har gjort alt riktig – og litt til – så må en lytte til brukerne av veien.

— Jeg har i dag (mandag) hatt møte med Statens vegvesen, og det blir nå et belyst og større skilt for avkjørselen etter tunnelen, det blir merket med piler for «E39» og «Fv 714» i selve veibanen, og det blir belysning i området rundt krysset. Med andre ord full uttelling i forhold til det mange har påpekt, sier Stokke til ST.

Må lytte til brukerne

Dette er altså akkurat i tråd med Ole Haugens ønske, og det samsvarer også nøyaktig med hva Eli Skei Kvakland, beboer på Stokkhaugen og med god utsikt til det aktuelle krysset, uttalte tidligere i år. Hun har blant annet forlangt belysning gjennom et åpent brev til Orkdal kommune.

— Dette er et eksempel på at det nytter å si fra. Gunn Iversen Stokke fortjener ros for å ta tak i saken umiddelbart, takk til Statens vegvesen for at de lytter til Stokke, og takk til ST som skrev om det. Alt dette fører til at vi nå får en løsning der fornuften seiret. Det er ikke alltid nok at vegvesenet dokumenterer at de har gjort alt etter boka. Så lenge brukerne av veien peker på at ytterligere tiltak må iverksettes fordi det er trafikkfarlig, må de lytte til det. Det har de gjort i denne saken, sier Haugen.

Har følt presset

Ifølge Gunn Iversen Stokke har Statens vegvesen uttalt at tiltakene skal utføres så snart det er praktisk mulig.

— Noen tiltak starter umiddelbart, andre må vente til det blir bart. Men alt skal være ferdigstilt til våren. Statens vegvesen har merket seg både avisomtale og press fra flere om nødvendigheten av tiltak på stedet, sier Stokke.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300