Denne helga var det duket for årets første norgescuphelg i langrenn på Gålå. Lars Ove Aunli fra Kyrksæterøra hadde forhåpninger om å blande seg inn i toppen på i hvert fall ett av de to distanseløpa som ble arrangert i løpet av helgen. På fredagens 15 kilometer i friteknikk gikk det sann passe raskt for 24-åringen. I mål var han nokså nøyaktig to minutter bak vinneren Anders Gløersen i mål og det holdt til en 26. plass. Han gikk bare halv minuttet tregere enn sin klubbkompis Petter Northug som ble nummer 17.

- Det var nok ikke helt det jeg håpte på før denne helga. Jeg hadde håpet å kunne kjempe litt høyere på listen, men jeg følte meg ganske tung og da gikk det ikke raskt nok, sier Aunli.

Stoppet av pappa

Etter en spintprolog på lørdagen var det duket for nok en 15 kilometer på søndag, denne gang i klassisk. Heller ikke denne gangen spilt kroppen helt på lag og det merket pappa Ove Aunli allerede på den andre runden. I stedet for å heie som han i grunnen skulle gjøre, så stoppet han sønnen og ba han gi seg.

- Jeg hadde vel akkurat begynt på den andre runden da jeg ble stoppet av pappa. Han sto ute i løypa og plukket meg av. Han mente det ikke var noe vits i at jeg fullførte løpet og ble nummer 40, sier 24-åringen og ler.

Trent mye

Den siste tiden har Aunli lagt ned mye trening. Han kjente at kroppen var proppet under sesongåpning på Beitostølen og bestemte seg for å slippe opp litt før norgescupen på Gålå for å kanskje få et overskudd.

- Jeg har trent voldsomt hardt en periode og det kjente jeg satt i kroppen på Beito. Jeg tok det litt med ro inn mot Gålå, men da tror jeg kroppen gikk litt i dvale for den ble ganske tung. Jeg har troen på at jeg kan få et overskudd litt senere i sesongen. Nå er planen å ta det litt med ro med lett trening og så skal jeg gå Skandinavisk cup om et par uker, sier Aunli.

Snildalsli til semi

Wenche Snildalsli tok seg til semifinalen under sprinten på Gålå lørdag. Snillfjordingen hadde litt startvansker i prologen og ble nummer 21. Hun tok seg greit videre fra kvartfinalen, men endte til slutt sist i semifinalen. Det holdt til en 12. plass. Flere løp gikk ikke Snildalsli denne helga.

Pauline Forren deltok også i seniorklassen for kvinner. Hun gikk inn til en 63. plass på 10 kilometer friteknikk på fredag og en oppløftende 41. plass på klassisk i samme distanse på søndag.

Tilbake fra sykdom

Hallvard Løfald fra Rindal IL var tilbake i skisporet etter at han sto over sesongåpningen på Beitostølen på grunn av sykdom. Det ble ingen topplasseringer på Rindalingen som måtte nøye seg med 43. plass på fredag og 47. plass på søndag.

Klubbkamerat Gjermund Løfald leverte en meget strålende sprint lørdag. Han tok seg videre i prologen med en 19. plass og i kvartfinalen slo han ut selveste Petter Northug på tid og tok seg til semifinalen. Der sa det imidlertid stopp og Løfald ble til slutt nummer 12. Han fulgte opp med en grei 37. plass på 15 kilometer klassisk søndag.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Wenche Snildalsli gikk videre til semifinalen i sprinten og ble nummer 12. Foto: Svein Halvor Moe
Rindalingen Hallvard Løfald var tilbake i skisporet etter å ha vært plaget med sykdom en periode. Foto: Arkivfoto