Skiorientering

Mandag var det duket for sesongåpning i verdenscupen i skiorientering i finske Ylläs. Mandag gikk sprinten av stabelen og Lars Hol Moholdt leverte et godt løp uten at det holdt til å komme helt opp på pallen. Selv om han var bare 17 sekunder bak vinneren, ble rindalingen nummer seks.

- Det ble en veldig jevn sprint og det gikk veldig fint for min del. Jeg synes løpet var ganske bra og derfor er det litt bittert at resultatet ikke står helt i stil. Jeg gjorde en feil som kostet meg drøye ti sekunder og det ble skjebnesvangert, sier Moholdt om 6.-plassen.

Moholdt var beste nordmann på sprinten som ble vunnet av russiske Andrey Lamov.

Opp på pallen

Tirsdag var det duket for mellomdistanse og da kunne Moholdt ta steget opp på pallen etter et vel gjennomført løp.

- Det gikk veldig bra på mellomdistansen. Jeg har ikke fått analysert det skikkelig, men spontanfølelsen er at det var mye bedre enn i går. Jeg gjorde en liten feil på slutten – da var jeg helt ferdig fysisk. Men det var uansett ikke der det ble avgjort i dag, sier Moholdt.

Feilen Moholdt prater om kostet et tosifret antall sekunder, men selv uten den lille omveien inn i nest siste post hadde det vært vanskelig å gjøre noe med Andrey Lamov i dag. Den sterke russeren – som tok sin andre seier på to dager – var 25 sekunder kjappere enn Moholdt i tirsdagens løp.

God i motbakkene

Løypetraseen på mellomdistansen passet Moholdt meget godt og rindalingen følte han klarte å utnytte motbakkene godt i løpet av distansen.

- Jeg gjorde som jeg hadde bestemt meg for før start, og gjennomførte med god kontroll. Jeg var godt forberedt, og visste at det ville bli noen strekk med stigning – hvor veivalgene kom til å avgjøre, sier han til orientering.no.

Torsdag er det duket for langdistanse og der har han forhåpninger om å få russeren Andre Lamov ned fra toppen av pallen etter at han har vunnet to strake verdenscupløp i Finland.

- Jeg må gjøre et nytt ærlig forsøk på det, men det er nok flere konkurrenter som også tenker i de baner, sier han.

Ble pappa

Moholdt har måttet gjøre litt om på treningsopplegget sitt etter at han ble pappa foran årets sesong. Det nye tilskuddet i familien krever sitt og det har gjort at rindalingen har måttet tenke litt annerledes inn mot årets sesong.

- Oppkjøringen har blitt litt annerledes i år ettersom jeg ble pappa. Det er litt mer hjemmebasert trening og det blir ikke anledning for like mye trening som tidligere sesonger. Det var liksom ikke aktuelt å dra tre uker i høyden denne sesongen. Jeg hadde ikke råd til å ta med meg familien på det, sier Moholdt og ler.

Likevel er det ikke noe å si på formen.

- Jeg har likevel fått gjort en god jobb i oppkjøringen og kroppen kjennes ganske bra den, sier Norges beste skiorienterer.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255