Dagen før Norsk kylling skal ta sitt endelige stedsvalg for ny fabrikk, innkalles kommunestyret i Orkdal til ekstraordinært møte.

Møtet er satt til klokka 14 onsdag 6. desember. Det er samtidig som hovedutvalgene i Orkdal har sine møter. Ordfører Oddbjørn Bang sier til ST at de har satt opp møtet til klokka 14, for da vil alle politikerne være til stede på rådhuset i sine respektive utvalg.

- Det vil bli en pause i møtene, slik at vi kan få gjennomført kommunestyremøtet.

Ferdig onsdag

Årsaken til at det blir gjort på denne måten, er at forvaltningsutvalget skal behandle reguleringsplanen for Furumoen samme dag. Dette utvalget starter sitt møte klokka 12, og man regner med at saken er ferdig behandlet klokka 14.

Kommunal saksgang er slik at hovedutvalget må ha behandlet ferdig en reguleringsplan før den kan sluttbehandles av kommunestyret. Ved å gjøre det slik man nå legger opp til, kan reguleringsplanen for Furumoen være ferdig behandlet i Orkdal innen dagens slutt.

Styremøte

Det er ikke tilfeldig. Dagen etter er det nemlig styremøte i Norsk kylling, og styret skal da ta endelig stilling til hvor den nye fabrikken skal ligge.

Norsk kylling har gjort det klart at de kommer til Orkdal dersom reguleringsplanen går gjennom i kommunestyret.

- Vi gjør dette for å få et endelig vedtak i reguleringssaken før Norsk kylling skal ha sitt styremøte torsdag. Vi tror det kan være et positivt signal at reguleringsplanen allerede er vedtatt i Orkdal kommune, sier Oddbjørn Bang.

- Er du optimistisk?

- Ja, det er jeg.

Oddbjørn Bang (til høyre) håper å kunne ønske Kjell Åge Stokbakken og Norsk kylling velkommen til Orkdal neste uke. Foto: Catharina Morken