Lørdag 2. desember inviterer Orkdal kunstforening til åpning av juleutstilling i NR 66 med malerier, myke og harde nisser, engler i glass og ullstrikk.

Høy aktivitet

Denne høsten har det vært høy aktivitet i Orkdal kunstforening, noe som også er synlig på årets juleutstilling med hele 12 av foreningas kunstnere.

Humor og farger

De gode, trofaste kunstnerne i foreninga har etter hvert utviklet et personlig preg i sine arbeider. Det gjelder blant andre Asle Schanke som har sterke farger og mye humor i sine akrylmalerier.

- Det blir kjedelig ellers, sier han og åpenbarer også en annen type bilde, som er mer et bilde for bilde-, bit for bit-bilde.

I utvikling

Kari Haugen lager sarte og vakre akvareller basert på opplevelser i naturen og ellers i kulturlandskapet. Aashild Ianke perfeksjonerer seg stadig som kunstner og har denne gangen både akvareller og delikate collager.

Liv Anne Kielland utvikler seg også i ulike retninger og har denne gangen en serie med portrett av både bestemødre og kjente personer. Henne skal det bli spennende å følge framover.

Glass og hulemaleri

Ellers er Marthe Maalø hjertelig til stede med både små og store arbeider i glass og keramikk. Det er hun som er ansvarlig for det trivelige nisse- og englegalleriet.

Torgunn Sundli har for anledning forlatt glasskunsten, til fordel for noen spennende hulemalerier med et helt spesielt uttrykk med jordfarger.

Ungt talent

Peter Opland er ellers et navn som er verdt å merke seg. Unggutten fra Børsa bruker en helt spesiell fargepalett i maleriene sine og har et svært voksent uttrykk i bildene som er både spennende og annerledes enn mange av bildene som henter motivene fra naturen.

Strikk og kunstfoto

Ann-Carin Bøyesen er også tilbake etter et par års pause i foreninga med sine spennende kunstfoto. Mens Liv Tøndel, Marit Røli og Eva Marie Flatø i stor grad er tro mot sine naturbilder. Jorunn Tuflått representerer strikketradisjonen i tillegg til at hun også maler.

- At vi har strikk og nisser med, gjør noe med stemningen i rommet, mener Asle Schanke som anbefaler folk å stikke innom det annerledes huset i Orkdalsveien som byr på kortreist kunst fra lørdag 2. desember helt fram til 14. januar. Og selvsagt blir det servering av gløgg og pepperkaker på åpningsdagen.