Orkdal helsetun har i mange år slitt med et høyt sykefravær. I perioder har det vært over 20 prosent, men det har også vært nede i under ti prosent enkelte måneder.

Men det begynner å bli en stund siden.

Målrettet arbeid

Til tross for at det har vært jobbet målrettet for å redusere sykefraværet, ser det ikke ut til at man har lyktes så lang. Etter en fin nedgang i andre kvartal, går fraværet opp i årets nest siste kvartal.

Det aller meste av fraværet er langtidsfravær.

Her er tallene så langt i år, samt samlet for 2016:

  • Totalt for 2016: 14,3 prosent

  • 1. kvartal 2017: 15,99 prosent

  • 2. kvartal 2017: 12,26 prosent

  • 3. kvartal 2017: 14,42 prosent

Bekymring

Da rapporten for tredje kvartal ble presentert i formannskapet i forrige uke, tok Torstein Larsen (Pensjonistpartiet) ordet og ga uttrykk for bekymret over at man ikke greier å få bukt med det høye fraværet.

Kommunalsjef Kristin Gjersvoll Wangen forsikret formannskapet om at det jobbes kontinuerlig med fraværet, uten å gå nærmere i detalj på hva som gjøres.

- Ingen hurtigmedisin

Rådmann Svein Henry Berdal har ingen god forklaring på hvorfor fraværet ikke lar seg redusere på Orkdal helsetun.

- De har ligget høyt over tid, og de har gått opp litt dette kvartalet. De ligger imidlertid lavere enn i første kvartal, og omtrent på samme nivå som i hele 2016.

- Det er gjort mye for å redusere fraværet. Hva tenker du om at det ikke har gitt resultater så langt?

- Det er vanskelig å si. Jeg har ingen hurtigmedisin. Hadde vi visst hva som skal til, hadde vi gjort det. Men vi har fokus på det stadig vekk.

Ned i hjemmetjenesten

- Det som er bra, er at hjemmetjenesten får redusert fraværet nok en gang. Nå er de på 9,36 prosent, og det er ganske imponerende, sier rådmannen.

- Når det er så stor forskjell på helsetunet på den ene sida, og noen skoler på den andre - ligger det da et potensial i å lære av hverandre på tvers av fagområdene?

- Ja, det gjør det nok. Men det er forskjell på type arbeidsplasser. Jeg tror det generelt er høyere sykefravær i helsesektoren. Men det er helt klart noe å lære av dem som har et lavt fravær.