Brupilarene er støpt og oppfyllinga av svingen sør for Klinglien er godt i rute. Åpningstidspunktet 15. februar står ved lag.

Klinglien-utbedringene på fv. 700 mellom Svorkmo og Løkken går så langt etter planen.

- Vi ligger bra an. Vi er ferdige med støp av begge pilarene til brua, og skal støpe plata nå i desember, såfremt været er med oss. Da får vi utnyttet ferietida til herding. Ellers er vi ferdige med veibiten på sørsida av brua, bortsett fra siste asfaltlag, sier prosjektleder Roar Lindstad.

Videre nedover på nordsida av brua pågår det masseutskiftinger for fullt.

Trafikkdirigering

- Vi har begynt å pukke opp, men mangler en del enda. Vi jobber også iherdig med en permanent løsning for å sikre den gamle muren mot Thamshavnbanen. Den er gammel og ligger delvis på løsmasser, men vi har sikret den veldig godt midlertidig. Vi jobber imidlertid med en permanent løsning. Planen var å bruke sprøytebetong på muren, men temperaturen er ikke med oss. Enten må vi bygge en annen løsning, eller gjøre det forberedende arbeidet og vente med betongen til våren, sier Lindstad.

I svingen ved Klinghåmmårn begynner oppfyllinga av masser å bli ferdig, det pågår utskifting av stikkrenner langs veien og nye kummer kommer på plass for å ta unna vannet som renner ned lia hvor Thamshavnbanen ligger.

- Det blir trafikkåpning 15. februar, men det kan bli en periode med trafikkdirigering manuelt eller lysregulert etterpå. Vi kommer nok til å ha igjen en del asfaltlegging og kanskje noe arbeid knyttet til muren mot Thamshavnbanen. Men planen er fortsatt å sette på trafikk som planlagt, sier Lindstad.

- Har dere møtt på noe uventet så langt i arbeidet?

- Ja, det vil det alltid være, men ikke noe prekært. Vi fant noen løsmasser under brua, som gjorde at vi måtte til med en understøp før vi kom i gang med pilarene. Det er også avdekket løsmasser tilknyttet Thamshavnbanen, hvor vi altså gjør grundige tiltak for å være på den sikre sida, sier Lindstad.

Arbeidet pågår på hele strekningen samtidig, og målet er å få unna en del store oppgaver før jul. På brua vil det gjenstå herdig, kantdragere og rekkverk til etter jul.

Mer avstengt

- Er det fortsatt et problem at folk kjører inn i anleggsområdet sørfra?

- Vi har hatt utfordringer med det, men det er ikke så ille nå som i starten. Vi fikk luket bort det meste da. Nå har vi også sperret av mer, slik at man må ut av veien for å komme forbi. Da bør de fleste se at det er avstengt. Vi har også satt opp engelske skilt, og oppfordrer selvfølgelig alle til å følge skiltinga, sier han.

Slik ser utfyllingene sør for Klinghåmmårn ut. Foto: Statens vegvesen
Prosjektleder Roar Lindstad i Statens vegvesen. Foto: Øyvind Brostrøm