Torsdag 7. desember blir det igjen Nissefest i Roberget i Hemne med Turid Ersvik i spissen.

109 år

Opphavskvinnen til Nissefest i Roberget, Turid Ersvik, er fortsatt like glad i nisser, jul og sang og musikk som da hun satte i scene dette førjulsshowet for 16 år siden i Hemnehallen. Og det er fortsatt hun som har rollen som nissejenta Julie.

- Det er bare det at jeg ikke skjønner at jeg er blitt 62 år enda. Men Julie er 109 år, så jeg har litt å gå på, ler hun.

Nye sanger

I årenes løp er det kommet flere nye sanger til, men det meste står fast. Nemlig at nissene fortsatt holder til i Roberget som ligger som et landemerke på Kyrksæterøra, og nissejenta Julie, i Turid Ersviks skikkelse, fortsatt står i spissen for nissefesten.

Sammen med nissesøsknene sine skal hun lage fest for den gamle nissen i Roberget. I fjor var det forresten første gang at publikum skulle få møte gammelnissen i Reidar Klungerviks skikkelse. Men så hadde det seg slik at gammelnissen ble degradert til fjøsnisse. Slik kan det gå nisser imellom.

Det er under forberedelsene til nissefesten vi møter nissene i kulturhuset Kulør'n på Kyrksæterøra som for anledningen framstår som en skikkelig låve.

Onkel Steel

- Nytt av året er forresten at nissene får besøk av onkel Steel som kommer på besøk med steelgitaren sin, røper Ersvik som ler godt når hun forteller om forestillinga.

Her har de det åpenbart mye moro underveis. Og moro skal det bli, for det er mange forviklinger og rare ting skjer når nisser skal lage fest. Julepakker forsvinner, snøen er av den merksnodige sorten, og det skjer rare ting hele tida.

Nisseorkester

Julie spilles av opphavskvinnen selv, Turid Ersvik, som for 16. gang lager førjulsstemning for små og store i bygda. Nissefest i Roberget er blitt en kjær førjulstradisjon i Hemne.

Med seg på laget har hun gitarnissen Lars Ole Hageskal, trommenissen Stein Roger Kjønsvik, pianonissen Owe Christian Ishol og bassnissen Hans Petter Vik Sæther. Steelnissen er Kjell Karlsen og sekkepipenissen er Reidar Klungervik som også er fjøsnissen.

Flere forestillinger

I løpet av torsdag 7. desember spilles tre forestillinger; en på dagtid for alle femåringene i barnehagene i Hemne og Snillfjord. På ettermiddag og kveld spilles det to forestillinger for hele familien. For Nissefest i Roberget egner seg like godt for store som for små, ifølge Ersvik som har laget ei et førjulseventyr med de nødvendige undertonene som gjør det til ei god familieforestilling.