Det skal bygges 14 leiligheter sentralt i Rindal sentrum, en storsatsing som tilfører boligmarkedet i kommunen et nytt aspekt.

Det har ikke vært noen tradisjon for å selge eneboligen sin til fordel for leilighet i Rindal. Men nå byr denne muligheten seg gjennom utbyggingsavtalen som Vibo Entreprenør signerte med Rindal kommune onsdag.

Det er de kommunale eiendommene Hov og Lykkja i Rindal sentrum som Vibo nå har opsjon på boligbygging på. Lykkja er et ledig areal som først legges ut, mens Hov-bygget i neste rekke må rives for å gjøre plass til det planlagte nybygget der.

Salgsstart på nyåret

På Lykkja er det planlagt to firemannsboliger, altså til sammen åtte leiligheter fordelt på to bygg. På Hov, som erstatning for det gamle bygget som står der i dag, er det planlagt et bygg med seks leiligheter. Til sammen omfatter prosjektet altså 14 boenheter midt i sentrum av Rindal. Tomtene ligger rett over veien for kommunehuset.

Området er regulert til konsentrert boligbygging, og det blir salgsstart for Lykkja på nyåret. Hov følger i andre rekke, og her vil kommunen være klar til å rive dagens bygg så snart behovet melder seg.

- Vi starter med å legge ut firemannsboligene for salg på nyåret, og her må vi ha 75 prosent forhåndssalg. Det vil si at vi starter når vi har solgt tre av fire leiligheter i et bygg, sier markedssjef Pål Sande i Vibo.

Han sier håpet er å få spaden i jorda allerede til våren, dersom salget går etter planen. Allerede har noen interessenter vært i kontrakt både med kommunen og Vibo.

Prisnivået på leilighetene vil trolig ligge fra 2,1 millioner kroner på Hov til 2,5 millioner kroner på Lykkja.

En milepæl

- Dette er en milepæl. Vi har snakket om det i mange år, og vi har holdt igjen dette området, som kan kalles indrefileten vår, med tanke på nettopp boligbygging, sier ordfører Ola T. Heggem, som signerte kontrakten med Sande.

Han viser til at leilighetssatsing i Rindal foreløpig ikke har tatt av. Men det som er bygd av leiligheter så langt, er blitt solgt.

- Dette prosjektet startet med at vi utlyste en konkurransene, og Vibo var den eneste som leverte forslag. I dag ble utbyggingsavtalen godkjent i formannskapet, og dermed kan vi svingere, sier Heggem.

Sande forteller at Vibo har sett på dette området i Rindal som aktuelt i lengre tid.

- Det er positivt å få til en fortetting i Rindal også, slik som i kommunene omkring, sier han.

Eldre og yngre

Kommunen vil stå som eier av tomtene helt fra til leilighetene selges, og da vil det bli et sameie. På Lykkja blir det boenheter på 80 til 95 kvadratmeter, med to soverom og mulighet for tre. På Hov blir det seks mindre leiligheter på 65 kvadratmeter hver. Det er også her mulighet for justeringer ved eventuelle ønsker.

- Vi har prisoppgang og et velfungerende boligmarked i Rindal, og det er mange som har ventet på at det skal komme noe i dette området. Nå håper i at det blir smittsomt med leilighetsbygging, sier Heggem.

- Dette er en unik mulighet, det kan bli lenge til neste gang det kommer et slik prosjekt i Rindal, sier Sande.

- Hva er målgruppa for prosjektet?

- Erfaringsmessig er det en eldre målgruppe, men det kan også være en mulighet for yngre målgrupper til å komme seg ut på markedet, sier Sande.

Her signeres det utbyggingsavtale. Foto: Ingrid S. Hultgreen
Dette bygget på Hov-tomta skal rives for å gjøre plass til et nytt bygg med seks leiligheter. Foto: Ingrid S. Hultgreen