Under det siste møtet i Meldal idrettsråd ble det spilt inn flere forslag om å se på mulighetene til å slå sammen de seks store idrettslagene i Meldal kommune. Idrettsrådet utfordret idrettslagene til å diskutere det i neste styremøte og komme med en tilbakemeldingen om dette kunne være interessant.

I øyeblikket utgjør IL Nor, Meldal IL, Løkken IF og Dalguten IL de fire idrettslagene som tilbyr flere forskjellige aktiviteter i Meldal kommune. I tillegg er det to store særidrettslag i Meldal fotballklubb og Meldal håndballklubb. De er disse seks lagene som nå har blitt utfordret til å se på muligheten for å samle all aktivitet innenfor ett idrettslag.

Blanda tanker

ST har vært i kontakt med de seks lederne i de forskjellige idrettslagene for å høre hvilke tanker de har gjort seg om en eventuell sammenslåing. Noen lag hadde ikke fått diskutert i sine styrer enda, andre hadde diskutert det uten å komme frem til en formell avgjørelse. Det kommer frem at enkelte er positive til ideen, mens andre er litt mer lunken til tanken på en sammenslåing og hva det vil ha å si for aktiviteten.

Dette er tilbakemeldingene fra de seks idrettslagene og særidrettslagene:

Meldal IL

Leder i Meldal IL, Arne Berg, representerer ett av idrettslagene som spilte inn ideen i idrettsrådet og er ganske positiv til en sammenslåing, selv om også de ser utfordringer.

- Vi har ikke fått diskutert dette skikkelig innad i idrettslaget. Dette har vært snakk om i 20 år og er nok en sak som krever en grundig gjennomgang med fordeler og ulemper. Jeg tror det kan ha mange positive effekter. Jeg tror det kan bli lettere å ta vare på anleggene vi har og videreutvikle anlegg om vi står sammen og er større. I tillegg vil få samlet all trenerkompetansen på en plass, som igjen kan gi et positivt utbytte for barn og unge. Med tanke på at det snart blir en storkommune, kan det være lurt å se på mulighetene for en sammenslåing, sier Berg.

IL Nor

Ola Bjørkøy i IL Nor sier at det både er fordeler og ulemper med en sammenslåing. Han mener at IL Nor ikke kan behandle en slik sak bare i styret, men at de bør invitere til et medlemsmøte.

- Det er både fordeler og ulemper med en slik sammenslåing. Det er en fordel med tanke på at vi kan samarbeide mye bedre sammen på tvers av idrettene, men samtidig må vi også være klar over at det er forholdsvis store avstander i kommunen. Det kan være vanskelig å føle tilhørighet til ett idrettslag som ikke er så veldig nær der du bor. Flere av laga har skiarenaer og fotballarenaer som må tas vare på. Men som sagt så har ikke vi i IL Nor konkludert med hva som er rett og galt i denne saken. Det må vi komme tilbake til, sier Bjørkøy.

Dalguten IL

Dalguten IL er det idrettslaget som har kommet lengst i denne prosessen. Leder Brynjar Einum forteller at idrettslaget kom frem til at de var positive til en sammenslåing om resten av idrettslagene også blir med.

- Vi hadde styremøte søndag hvor vi kom frem til å stille oss positive til en sammenslåing om resten også blir med. Vi synes det er vanskelig å få tak i personer som ønsker å sitte i styre og lignende. En sammenslåing vil gjøre at det blir langt færre styreplasser å besitte og kanskje enklere å fylle. Ungene flyttes litt rundt omkring på aktiviteter uansett. Vi har fotballhall og baner på Storås, håndballhall på Løkken og flere skiarenaer. Det er ikke slik at alle plassene i Meldal trenger å drive med de samme aktivitetene, sier Einum.

Løkken IF

Leder i Løkken IF, Eystein Teigen, sier at en sammenslåing har blitt diskutert i styret. Han sier at det var de negative sidene ved en sammenslåing som dominerte debatten i styret.

- Vi er litt redd for at det lokale engasjementet faller bort. Reiseavstanden kan gjøre at aktiviteten går ned. Anlegg er også et viktig tema i denne debatten. Hvordan vil det gå med de etter en tid. Vi har bare diskutert det og har ikke tatt noen endelig avgjørelse og det har vi heller ikke blitt utfordret til enda. Vi er fortsatt åpen for å diskutere en sammenslåing, sier Teigen.

Meldal HK

Håndballklubben står for all håndballaktivitet i kommunen, men har foreløpig ikke gjort noe vedtak om de blir med eller ikke.

- Vi har diskutert denne saken i styret, men har ikke konkludert eller noen vedtak enda. Denne saken vil bli tatt opp igjen på neste styremøte, skriver leder i håndballklubben, Jon Ivar Syrstadeng.

Meldal FK

Fotballklubben skulle ha møte tirsdag kveld, men det ble avlyst på grunn av sykdom. Leder Liv Merete Volden sier hun ikke vil uttale seg om saken før det har blitt diskutert i styret.

- Det er veldig prematurt enda og jeg ville ikke si noe nå som styret muligens kan være uenig i. Så vi venter til å uttale oss til vi har fått gått gjennom det på et styremøte, sier Volden.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Innendørshallen Meldalsbanken Arena er Meldal kommunes nyeste idrettsanlegg. Nå diskuterer idrettslagene i kommunen å samle alle idrettslagene under samme tak. Foto: Arkiv
Løkken IF har fått en flott aktivitetsarena i sentrum med en rekke forskjellige aktiviteter. Her tennisbanen som også kan brukes til fotball og basketball. Foto: Arkiv