Ann Grimsmo (74) er med som frivillig omtrent overalt hvor der er mulig å gjøre en innsats i Rindal.

- Hun sier aldri nei. Uansett hva slags oppgave som må løses, så stiller hun opp, er gjennomgangstonen når Ann omtales rundt bordet på frivilligsentralen i Rindal.

Og straks kommer hun inn døra selv også, uvitende om at ST er på plass for å overraske henne med avisas julegave. Vi har fått tips om at hun fortjener heder for en allsidig innsats til betydning for mange.

2. desember: Mannen som aldri sier nei

5. desember: Kjører løypemaskin når vi andre sover

Museumsvenn

Grimsmo er pensjonert lærer, etter å ha jobbet ved skoler i Rindal de siste 25 årene av yrkeslivet. For sju år siden ble hun pensjonist, men hun mangler ikke oppgaver å fylle både dager og kvelder med, flere ganger i uka.

Hun er med i venneforeninga til Rindal skimuseum, hvor hun har styreverv og jobber frivillig med forefallende arbeid på tirsdager. Her har hun vært med en årrekke, med en økende aktivitet de siste fem årene.

I husflidslaget sitter hun også i styret, og her har hun engasjert seg helt siden hun flyttet hjem igjen til Rindal for 30 år siden. Denne uka var hun med på juleverksted for barn i regi husflidslaget, og hun har tidligere sittet som leder for laget.

Leksehjelp og årsskrift

Hos Rindal frivilligsentral bidrar Grimsmo i arbeidet med integrering av flyktninger. Hun er med på språkkafé på tirsdager, hvor hun bidrar med leksehjelp og prat. Onsdager er hun blant dem som holder kafeen åpen i lokalene til frivilligsentralen. Da er det kaffe og vafler på disken, og et kjærkomment møtested sentralt i Rindal.

Rindal heimbygdlag har hun vært leder for i så mange år at hun ikke husker det. Er det blitt 20 år kanskje? Her gir hun ut et årsskrift hvert år, i samarbeid med ei til. Hun viser fram det nyeste nummeret, som blant annet inneholder en kavalkade over året som er gått i Rindal og historiske artikler.

Hun er også aktivitetsvenn for demente, sitter i styret for saniteten og er hyret inn som bestemor for noen unger som ikke har besteforeldre i Rindal. Da hjelper hun til med alt fra henting og bringing til matlaging.

Får mye igjen

- Du har jo så mange verv at det er vanskelig for deg å huske alle. Hvorfor engasjerer du deg så mye?

- Det er jo kjedelig å være hjemme alene, sier hun, og mener samtidig hun får mye igjen for å hjelpe andre.

- Hadde alle vært så aktive som Ann, så hadde det ikke stått på her i verden! Det må være noen sånne ildsjeler som henne, skytes det inn fra sofakroken.

Det hagler mange godord om innsatsen hennes.

- Jeg liker bedre å være medhjelper enn å være den som skal lede noe, sier hun – til tross for sine mange lederverv.

Ann Grimsmo er blant mye annet med i venneforeninga til Rindal skimuseum. Foto: Heidi K. Johnsen