Ski, skøyter, kjelker, snøbrett, isbor, akebrett, truger og mye annet er det mulig å låne her. Frivillige har pusset opp lokalene, montert reoler og laget snedige hyllesystemer for de ulike tingene som er til utlån. Frivillige har i det hele tatt stått for mye av arbeidet som er gjort for at distriktets første lånemulighet for sports- og fritidsutstyr nå er en realitet.

- Vi har fått så mye hjelp og støtte, sier primus motor for BUA Meldal, folkehelsekoordinator Johanne Opheim.

– Blant annet har vi fått støtte fra Sør-Trøndelag fylkeskommune, fra BUA-systemet sentralt, og ikke minst pengestøtte fra Meldal og Løkken Verk sanitetsforeninger, sa Johanne Opheim.

Snorklipping

BUA Meldal ligger i andre etasje i HOB-bygget sør for brua i Midtbygda, så å si samlokalisert med frivilligsentralen, som holder til i første etasje. De to virksomhetene skal også ha et utstrakt samarbeid i og med at frivilligsentralen skal stå for utlån av utstyret som finnes i BUA Meldal.

Snorklipping ble det naturligvis også.

- Det er fantastisk flott at vi nå er her å åpne utstyrssentralen – BUA Meldal. Dette tilbudet er sosialt utjevnende, for det er en kjensgjerning at kostnadene med mye aktivitetsutstyr gjør terskelen for deltakelse og aktivitet høy. Og selv for dem der økonomi ikke er en viktig begrensning, så vet vi jo at det er grenser for hvor mye utstyr det er fornuftig å skaffe seg – hvis en ikke vet at det blir mye brukt. Det hindrer i seg selv mange av oss i å oppdage og bli glad i nye aktiviteter. En utstyrssentral kan gjøre terskelen lavere, sa ordfører Are Hilstad før han klippet snor og erklærte BUA Meldal for åpnet.

Gitarmusikk

«Nortroll» alias Martin Ratøyen Lund sto for heftig gitarmusikk – spennende og røff underholdning for de knapt 30 frammøtte.

Bua Meldal vil i utgangspunktet være åpen på dagtid mandag og torsdag, men trolig blir tilbudet etter hvert åpent også en kveld i uka.