Oslo

Det sier Thomas Løseth til ST tirsdag kveld. Han er ferdig med nok en hektisk dag.

— Det går i ett, sier han.

Det handler om gjennomkjøringer, det skal prøves klær, journalistene står i kø og alt skal times ned på sekundnivå til ei nøye planlagt sending. For under ei livesending på TV, kan man ikke si tvi forbi og gjøre ting på nytt. Det må sitte der og da. Derfor terpes det på forhånd.

Dette må også artistene – de fem hovedpersonene som står på scenen – konsentrere seg om. I tillegg til hovedjobben.

— Nå har vi hatt så mange livesendinger at ting begynner å sitte, men det er jo finale og ingen hvilken som helst sending. Nervene kommer nok på lørdag også, sier Thomas Løseth, som ikke har andre ritualer enn bare å slappe av og nyte nuet før han går på scenen.

Flytter til Oslo

De fem i finalen – og for så vidt de som har røket ut også – er blitt en skikkelig vennegjeng.

— Alle håper selvsagt å vinne, men vi unner hverandre alt godt, og det er alltid en klem til «konkurrenten» uansett hva som skjer. Vi er blitt en slags familie, sier Løseth.

— Hva skjer hvis du vinner?

— Ja, hvis jeg vinner... Det byr seg en trolig stor mulighet. En 15 år gammel drøm om går i oppfyllelse. Jeg er forberedt på beinhard jobbing.

Det er også temmelig sikkert at han kommer til å flytte til Oslo.

— Det gjør jeg både på grunn av at jeg vil satse på musikk og selvsagt for å bo nærmere de to døtrene mine som bor på Elverum. Jeg flytter nok til Oslo også om jeg ikke vinner The Voice, sier han.

Vil skrive selv

Thomas Løseth har også tenkt å vie låtskrivinga større oppmerksomhet.

— Jeg har mobiltelefonen på nattbordet. Det står på opptaksfunksjon i tilfelle jeg får en god idé.

— Så det hender du våkner midt på natta og synger inn noen strofer?

— Ja, det hender. Det må jeg også gjøre der og da. Venter jeg til jeg våkner skikkelig, er alt glemt.

— Men en platekontrakt med Universal vil også åpne dørene til de beste låtskriverne. Hva tenker du om det?

— Jeg tenker at det alltid er bra å få bistand til låtskriving. Spesielt tekstmessig kan jeg ha behov for hjelp.

Ikke sms-bryllup

Thomas Løseth er blitt kjendis, med sin flotte stemme og lett gjenkjennelige skjegg. Men ikke bare kjendis. Han er også blitt en yndling. Det viser alle henvendelsene han får.

— Jeg får meldinger på alle digitale plattformer. Folk skriver jo ikke brev lenger. Og det er veldig hyggelig med så stor og god støtte. Jeg har faktisk ikke mottatt en eneste negativ tilbakemelding på det jeg har gjort i The Voice.

— Du får også friermeldinger. Hva svarer du på dem?

— He-he. Jeg svarer tusen takk og skriver tilbake at jeg setter pris på engasjementet, men at det ikke er aktuelt å gifte seg på grunnlag av ei tekstmelding.

Fikk ukeoppdrag

Helt bevisst – selv om dette talentet ligger latent hos den sympatiske fannremsbøggen – er at han fortsatt er seg selv, den jordnære Thomas-en han alltid har vært, selv etter gjennombruddet i The Voice.

— Jeg er jo ikke noe annerledes nå enn før, og ikke noe bedre og større enn noen andre. Du kan godt si det er bare skjegget som har vokst på meg i denne perioden!

Men vi trenger ikke skru klokka mer enn ett år tilbake i tid for å finne en Thomas som var langt nede og ikke ville drive på med musikk mer.

— Det går jo litt opp og ned. Men dette var en periode jeg var drittlei, jeg ville si stopp. Men så har jeg en kompis som heter Jan Egil Ludvigsen. Han er fotballagent, og han backet meg veldig opp i denne perioden. Jeg fikk faktisk ukeoppdrag, der jeg skulle øve på sang, og han hjalp meg over kneika, forteller Thomas Løseth.

Favoritten Thomas

Lørdag blir det altså ikke noen stopp. Thomas vil gi alt for å oppfylle guttedrømmen.

— Mange peker på deg som favoritt. Hvordan forholder du deg til det?

— Jeg prøver å ikke tenke på det. Jeg får gjøre min ting, så får det gå som det går. Men spennende blir det!

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300