Linn Beate Singsaas

Bor: Kyrksæterøra

Jobb: Tilkallingshjelp ved Tiger Esso Hemne

Hva gjør du akkurat nå?

— Nå er det rengjøring som pågår. Siden vi også selger mat, er dét veldig viktig. Det er i det hele tatt en mangfoldig og krevende jobb. Den kan være fysisk tøff, og du skal selvsagt alltid være blid og trivelig overfor kundene.

Hva serverer du når du får venner på besøk?

— Kaffe og boller, kanskje? Men det kan være så forskjellig. Jeg er ikke superflink på mat, men skal jeg lage middag, kan det jo bli kjøttsuppe eller sodd. Det er lettvint.

Hvor drar du helst på ferie?

— Jeg liker å ligge i telt ute i naturen, og jeg trives i Syden med sandstrand og god mat.

Hva leser du?

— Fantasibøker, eksempelvis Harry Potter, selv om han ikke er den hotteste lenger. Jeg ligger visst nok litt etter... Ellers blir det ikke så mye tid til lesing, men jeg har begynt å lese ST, som jeg forstår er populær her i Hemne.

Har du en favorittpolitiker?

— Nei. Jeg er ikke politisk uinteressert, men har heller ikke satt meg så veldig mye inn i det. Og så stoler jeg ikke helt på dem.

Hva opptar deg for tida?

— Jeg har bodd i Hemne i to år, og er ikke blitt så veldig involvert i ting. Men jeg er under utdanning som elektriker, så det er jo noe som opptar meg. Ellers er jeg generelt opptatt av at folk skal ha det bra.

Hvorfor bor du der du bor?

— Kjærligheten! Jeg fant verdens beste hemnværing i Trondheim, der jeg kommer fra. Han heter Tom Erik Kjørsvik Karlsen.

Hva gjør du på fritida?

— Før var det hest, men nå bruker litt tid på fire undulater. Ellers liker jeg å gå turer.

Hvordan holder du deg i form?

— Ved å gå turer. Jeg har som mål å gå 10 000 skritt per dag, noe jeg holder styr på med egen måler på handa. Ellers er jeg instruktør for revmatikerne når de har trening i svømmebassenget.

Har du et favoritt turmål?

— Jeg har gått Tyskstien og besøkt Tyskhytta to ganger. Det er tøft å komme seg opp, men det er stor stas når du er på toppen med den utsikten.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

— Det er å få holde på med hest igjen, selv om det ikke er aktuelt der vi bor nå. Ellers kan jeg ikke komme på noe spesielt i farten.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du ha valgt da?

— Det må bli elektriker, som jeg utdanner meg til nå. Ellers har jeg et spennende fagbrev fra før som operatør av idrettsanlegg, som er en slags vaktmesterfunksjon der du blant annet produserer snø, lager isbane og driver med vedlikehold. Det er greit å ha flere bein å stå på. Kanskje jeg kan få meg jobb i storhallen i Ånesøyan – med elektriker som tilleggsutdannelse?

Hvis du skulle ha reist bort alene i ett år, hva eller hvem ville du ha savna mest?

— Det må bli kjæresten!

Noe du angrer på?

— La oss si det slik at dersom jeg hadde hatt en tidsmaskin, ville jeg ha brukt den en hel masse. Det handler både om studier og ting jeg kanskje ikke vil si i avisa, he-he...

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300