Jorunn Ree innredet låven med nisser og kunst, og inviterte til førjulskos på gården Sagatun i Meldal sist helg.

Julelåven var åpen fra 30. november til 3. desember, med besøk av blant andre skoleelever og barnehageunger.

- Hele låven var pynta med nisser og lys, så det var ganske så flott. God stemning i førjulstida, sier Ree, som har brukt galleriet på låven sin ved flere anledninger tidligere.

Denne gangen var det utstilling ved Meldal kunstforeninga, samtidig med at låven framsto i flott juleskrud. Kari Barkenes fra Oslo var gjesteutstiller, med sine fargerike bilder av kvinner.

- Nede i den tidligere stallen hadde vi kafé, og vi solgte en del strikkeprodukter, rosemaling og toving samt det faste loppemarkedet vi har her i låven hele tida.

Trivelig besøk

Ree skulle gjerne sett at flere tok turen innom, men det er som kjent mange arrangementer som pågår første helga i desember.

1. klasse ved Meldal barne- og ungdomsskole var på besøk, og det samme var skolestarterne fra Grefstad barnehage.

- Jeg hadde en del leker på tunet før vi gikk inn, og inne traff de Åse Jødal som spilte torader og var utkledd som nisse. De fikk pepperkaker, sjokolade og sprang rundt. Det var virkelig trivelig med besøk av ungene, sier Ree.

Hun sier det ikke er så mange i dalføret som tilbyr julestemning på en låve, så neste år kanskje flere får øynene opp for arrangementet på Sagatun -dersom det blir gjentatt.