Spillere fra Orkanger badmintonklubb leverte meget gode prestasjoner under den årlige julecupen i Leangenhallen og Strindahallen sist helg.

Forrige helg ble Trondheim Badmintonklubb sin tradisjonsrike julecup arrangert, og Orkanger stilte med en tropp på 23 spillere. Klubben deltok i klasser fra U11 (under 11 år) og opp til senior.

Årets utgave av Julecupen hadde hele 223 påmeldte spillere, fra 17 forskjellige klubber – og blir med dette den aller største turneringen som ble avviklet i Norge sesongen 2017.

- Vi pleier å ligge på i overkant av 20 deltakere på dette stevnet så dette er bra påmelding fra vårt lag. Vi har fått med mange yngre spillere etter at noen ga seg på grunn av skolegang andre plasser i fjor. På hjemlige cuper er vi opp mot 40 påmeldte, sier leder i Orkanger badmintonklubb Erik Winger.

Til topps

Den største klassen i turneringen var Herresingel Senior C, med 33 spillere i innledende puljespill. Puljevinnerne gikk videre til sluttspill, fra ååttendedelsfinalertil finale. Førsteplassen gikk Orkanger BK’s Odin Mauset Skaugen, som vant finalen komfortabelt 21-–5 i to sett mot Markus Heggheim fra Herøy IL Badminton. En stor prestasjon med tanke på både deltagelse og nivå.

- Odin er bare 16 år og har bestemt seg for å delta i herreklassen for å få større utfordringer og artigere kamper. Det er meget sterkt at han vinner denne klassen. Odin har vist stor fremgang den siste tiden, sier Winger.

Talent

En annen som gjorde sakene sin veldig bra sist helg, var 13 år gamle Sander Hegseth. Han stakk av med tre pallplasser i løpet av helga. I Mixed double under 15 år ble han nummer to sammen med Silje KKarlsenfra Rissa BK. I herredouble under 17 år ble det seier sammen med Sander Hansen fra Herøy, mens det ble 3. plass i singel i U17-klassen.

- Sander har vært med siden han var 6-– år gammel og er et meget stort talent. Det vises ved at han klarer å hevde seg høyt i de høyere aldersklassene, sier Winger.

Lederen er godt fornøyd med medaljefangsten i løpet av helgen.

- Det er kjempebra innsats av alle våre som deltok og medaljefangsten var langt over det målet vi hadde satt oss, sier Winger.

Spilt over 400 kamper

Arrangøren hadde naturlig nok noen utfordringer med å få avviklet samtlige kamper denne helgen. Dette ble løst med spill i både i SStrindahallenog i Leangenhallen. Det ble spilt over 400 kamper gjennom fredag kveld, lørdag – samt sluttspill i Leangenhallen på søndag.

PS! Til helgen reiser Orkanger til Ålesund med et av sine to seniorlag, for å spille 4 lagkamper i andredivisjon. Dette er en «tyvstart» på sesongen, da første serierunde arrangeres i Orklahallen i midten av januar.

Pallplasser for OFK:

1. plass HSC: Odin Mauset Skaugen

3. plass DDC: Mona Øyen (med Lena Falch, Verdal BK)

3. plass DDC: Gunn Anita H. Hegseth (med Line Klæbo, Verdal BK)

3. plass HSD: Jakob Bjørvik Johannesen

3. plass HDD: Kenneth Hansen (med Karsten Himmelstrup, Trondheim BK)

3. plass DDD: Emma Mardahl (med Karina HHimmelstrup Trondheim BK)

3. plass MDD: Jan Aage Nyborg (med Elin Hansen, Herøy IL)

2. plass MDU15A: Sander Hegseth (med Silje Karlsen, Rissa BK)

1. plass HDU17A: Sander Hegseth (med Sander B. Hansen, Herøy IL)

3. plass HSU17A: Sander Hegseth

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Sander Hegseth (13) var på pallen tre ganger i løpet av helgens julecup. Talentet deltar i aldersklasser langt over egen alder. Foto: Arkiv
Odin Mauset Skaugen (16) sto for en meget sterk prestasjon da han vant C-klassen for herrer. Foto: Arkiv