Ane Haugen Wexelsen har tatt initiativ til å gjøre litt stas på butikkene på Løkken, som en oppmuntring i tider hvor det merkes av veien er stengt.

Onsdag mobiliserte hun en stor gjeng og troppet opp hos Sport1 på Løkken med kake, twist og blomster.

- Det kom 30 person inn her helt uventet. En markering av at de setter pris på lokalt næringsliv. Det var et fantastisk initiativ fra Ane, jeg er ydmyk for sånne tiltak, sier John Olav Rædergård, daglig leder ved Sport1.

- Handle lokalt

Wexelsen sier til ST at hun tok initiativ til dette fordi hun ville vise at folket setter pris på lokalbutikkene, og spesielt nå som det merkes av veien er stengt.

- Vi har så fine butikker på Løkken, at jeg synes vi må prioritere å handle lokalt. Det merkes fort når en butikk blir borte. Da jeg var lita var det masse butikker på Løkken, bokhandel, møbelbutikk, lekebutikk, flere klesbutikker, fotobutikk, urmaker og flere matbutikker. Det var bra på Løkken da, og det er bra på Løkken nå. Derfor ønsker jeg å gjøre litt stas på butikkene våre, sier hun.

Hun forteller at hun lagde ei facebook-gruppe for å mobilisere til markeringa hos Sport1 på onsdag, ei dame tilbød seg å bake kake og Wexelsen kjøpte selv blomster.

- Vi steamet inn en god gjeng. Vi fikk alle da ansatte fram fra krokene, og fortalte dem at vi setter pris på en så fin butikk på Løkken, sier hun.

Klarer seg godt

Rædergård sier at veistenginga gjør butikken mer avhengig av lokale kunder, da de mister en del av dem som kommer oppover dalen.

- Det er kjempefint at folk støtter opp. Vi setter pris på kundene våre, og regner med at alle kommer tilbake når veien åpner igjen. Jeg synes lokalbefolkninga støtter opp godt, sier Rædergård.

Han kan vise til litt omsetningsnedgang i forbindelse med veistenginga, men ikke verre enn at de kommer seg godt gjennom det.

- Dette er i utgangspunktet ei dødtid for oss. Vi regner med å komme opp så samme nivå igjen så fort veien åpner, mener han.

Bryr seg

Wexelsen sier hun kom på tiltaket fordi hun har jobbet med Livsverkene.

- Det handler om å bry seg om plassen man bor på. Vi har det nasjonale oppmuntringstilsynet, som altså foretok et tilsyn på Sport1 onsdag. Vi måtte jo sjekke at de hadde det bra på jobb. Målet er å gjøre artige ting, som kommer noen til gode, sier Wexelsen.

Hun røper at det også er på sin plass med en markering av at kiosken på Løkken har fylt 100 år, og legger hemmelighetsfullt til:

- Det er jo egentlig grunn til å feire alle butikkene på Løkken. Det handler om å bevisstgjøre oss selv om hva vi har på Løkken, og at vi ikke nødvendigvis trenger å kjøre til Orkanger. For meg er det noe spesielt å handle i butikker der folk kjenner meg, hilser meg med navn og vet hva jeg liker, sier hun.

Ane Haugen Wexelsen tok initiativ til å tromme sammen en god gjeng med kunder som ankom Sport1 samlet. Foto: Silje Løseth