Thomas Løseth er trolig Norges mest populære selfieobjekt for tida: Da han snakket med ST i går (mandag), ble han «angrepet» av ivrige fans mens de ventet på at flyet fra Gardermoen til Værnes skulle ta av. Det var mange gratulasjoner, lykkønskninger og tilbud om kaffe ombord!

Hektisk

— Jeg vet ikke helt om dette har gått opp for meg, sier han, i akkurat samme stemmeleie som ellers; seieren i The Voice vipper ikke en stødig fannremsbøgg av pinnen.

— Men du har det bra?

— Jeg har det kjempebra, men fortsatt hektisk. Det har gått i ett også etter finalen, forteller han.

Dorthe Skappel ble den første til å ta seiersintervjuet. Det skjedde umiddelbart etter at Øyvind Mund hadde lest T-H-O-M-A-S i arket som lå i konvolutten. Søndag sto selvsagt også journalistene i kø, og mandag var han gjest i God morgen, Norge på TV2.

Litt rørt

— Hvordan feiret du seieren?

— På kvelden og ut over natt til søndag, var det finalefest for samtlige deltakere som har vært med. Det var skikkelig stas. Søndag morgen spiste jeg frokost med mine to barn.

— Hvordan ser innboksen på mobiltelefonen din ut?

— Der ligger det over tusen meldinger, og jeg har ikke rukket å gå gjennom dem ennå. Men alle som har sendt meg hilsninger skal få svar, det bare tar litt tid.

— Hvordan var det å møte orkdalingene som tok turen til Oslo lørdag?

— Det er kjempeartig med alt engasjementet rundt dette. Jeg hørte også rykter om at det ble sendt opp raketter i Orkdal lørdag kveld, og det er nesten rørende å høre.

Leken i superfinalen

Seier i The Voice innebærer platekontrakt med Universal, verdens største plateselskap. Kontrakten er undertegnet.

— Alle deltakerne skriver under kontrakt før konkurransen begynner, og der ligger det en klausul at den som vinner, får kontrakt med selskapet.

I finalen sang samtlige fire deltakere én sang hver. Thomas framførte «Heal» av Tom Odell. De to som fikk flest stemmer, gikk videre til superfinalen. Der sang Thomas U2s «With or without you». Han har kanskje aldri før framført en sang så lekent og upåvirket som akkurat da. Dommerne – med Lene Marlin og lommetørkleet i spissen – var begeistret, publikum var begeistret, og det norske folk var altså så begeistret at orkdalingen vant hele konkurransen.

Hjemmeseier

Mandag var altså Thomas Løseth på vei hjem til Orkdal.

— Jeg bevilger meg en tur hjem, og blir i Orkdal til onsdag morgen, rekker han å fortelle før stemmen i cockpit gir beskjed om å slå av alt elektronisk utstyr.

Det hører også med til historien at det var livesending i Orkdal lørdag kveld. Orkdal kulturhus var arena for visning av The Voice-finalen på storskjerm, der ca. 100 mennesker var til stede, og selvsagt var det adskillige desibel å måle der også da orkdalingene kunne feire hjemmeseier.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300