Denne helga gikk andre runde av norgescupen i skiskyting av stabelen for seniorer i Folldal i Hedmark. Andreas Kvam (23) hadde fått en god start med pallplass under den første runden av norgescupen for to uker siden og håpte han kunne følge opp med en ny pallplass på lørdag og være med i kampen om en plass på europacuplaget til Norge. 23-åringen levde ikke helt opp til sine egne forventninger og ble nummer 8 på sprinten.

- Det var nok ikke noe maksløp i helga dessverre. Jeg skulle gjerne sett at jeg hadde litt mer fart i beina og så må jeg skyte fullt for å være med helt der oppe. Hadde jeg ikke bommet den ene gangen så hadde jeg kjempet om en pallplass, sier Kvam.

Mål om Europacup

Kvam har denne sesongen et mål om å få gå i Europacupen som er nivået under verdenscupen. Han tror ikke resultatene han har levert i åpningen av sesongen holder helt til å kjempe om en plass der med det første. Han hadde et håp om å kunne gå seg opp på søndagens jaktstart, men den ble avlyst fordi det ble 24 minusgrader.

- Det var veldig synd at den jaktstarten ble avlyst for der kunne jeg gått meg opp og fortsatt kjempet om en plass i europacupen. Målet i år var å gå seg inn på E-cuplaget og få gå der jevnt, men det er såpass høyt nivå i Norge at det er vanskelig å komme seg inn der. Der går stort sett skiskyttere som like godt kunne vært med i verdenscupen, sier Kvam som likevel ikke helt har gitt opp håpet om å få en sjanse.

På privatlag

Foran årets sesong mistet skiskytterforbundet Statoil som sponsor og dermed hadde de ingen sponsor til å finansiere regionlaget Kvam hadde vært en del av de siste årene. Men Kvam, som de siste tre årene har bodd på Lillehammer, fikk bli med på privatlaget Team Kjelstad.

- Det er viktig å få være en del av et lag. I år har jeg lagt studiene på hylla og satser for fullt på skiskyting. Det hadde jeg ikke klart uten sponsorene, sier Kvam.

- Hardt å bli senior

Kristin Våga Fløttum fra Skaun sto også på startstreken under norgescupen i Folldal denne helga. Skauningen er førsteårs senior og innrømmer at overgangen har vært tøff. Hun ble til slutt nummer 29 på sprinten etter en bom.

- Det er hardt å bli senior. Kan ikke si jeg er veldig godt fornøyd med helgas konkurranse. Jeg mangler nok litt i sporet enda, sier Fløttum.

Hun hadde en god debut i seniorklassen for to uker siden med en 15. og 17. plass.

- Det gikk bedre i åpningsrennet. Jeg pleier ikke å gå på mitt beste før jul og bruker ofte noen løp på å gå meg inn. Jeg må nok bruke litt tid på å finne hvor lista ligger i seniorklassen og håper å komme sterkere tilbake over nyttår, sier skauningen som forteller at hun har hatt en god oppkjøring denne sesongen.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Kristin Våga Fløttum synes det er hardt å bli senior. Foto: Arkiv