Kristine Wiklund Slupphaug fra Evjen er blant dem som alltid stiller opp, men som står i oppvasken når heder og ære blir utdelt.

2. desember: Mannen som aldri sier nei

5. desember: Kjører løypemaskin når vi andre sover

7. desember: Allsidig dame som alltid stiller opp

9. desember: Ble hedret for sin innsats

Helt avgjørende

Slik sett representerer hun den store hær av frivillige som aldri står på scenen eller i front for store arrangement, men som likevel er helt avgjørende for å få ting til å skje.

Ressurs

- Ved større arrangement og tilstelninger er det alltid noen i bakgrunnen som er helt avgjørende for at det er mulig å lage en tilstelning, sier Edvard Øyangen som viser til alle de aktive, frivillige som bruker masse tid som ingen ser.

Det er alltid noen som stiller seg bakerst i køen, eller som Øyangen uttrykker det; er de i full gang med oppvasken, når heder og ære blir delt ut.

De er festvakter, kioskvakter, servitører, rigger, rydder og organiserer for å skaffe dugnadsfolk.

- Kristine er en slik ressurs som «alle» har bruk for. Men som andre i samme gruppe, er hun alltid stille og godt gjemt. Slike som henne vises ikke, dessverre, sier Øyangen.

Orkla og Utspæll

Kristine Øyangen Slupphaug er blant annet aktiv i styret i Orkla fotballklubb hvor hun også er lagleder for jenter 17 og 12 år. Hun skaffer vakter til slalåmbakken i Knyken. Hun stiller som vakt på ulike konserter og arrangement, blant annet på Oktoberrock og på Utspæll sine oppsettinger.

- Jeg ble så glad da jeg så at Utspæll skulle ha ny oppsetting igjen, sier Kristine som alltid har vært glad i teater og skuespill, men som altså trives best i kulissene.

Oppmuntring

Hun har vært aktiv i Orkla siden ungene, Andrea (11) og Maren (15) ble med i allidrett. Nå spiller de fotball for Orkla.

- Slik får jeg være sammen med døtrene mine. Det gir oss enormt mye som familie da mannen min Øyvind også er med, sier Kristine som forteller at hun er oppvokst i en ja-familie som er vant til å gi, og der alle pleide å bidra.

- Dessuten er jeg glad i å organisere og legge meg borti, smiler hun og tar et godt grep rundt Vinterbarnkoppen som Grethe Selbæk Solemsløkk har laget.

- Det er en fin oppmuntring det, sier hun og lover å bruke koppen som en daglig oppmuntring til å stille opp for lokalmiljøet.

Gir energi

- Det er en ting at vi får være sammen som familie. En annen ting er at vi får så mye igjen fra alle de fine folka vi møter og får være sammen med. Det gir en masse energi; spesielt når helsa er skral, sier Kristine som altså får dagens julegave fra ST.