Arne Berg

Bor: Meldal

Jobber med: Lærer på Meldal Barne- og ungdomsskole

Hva gjør du akkurat nå?

- Kaffepause no. Det blir ofte det som lærer.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

- Kamferdrops. Jeg er dårlig på mat. Da må det i hvert fall bli ferdigpizza eller noe.

Hvor drar du helst på ferie?

- En plass der det ikke er så mye folk. Det kan være ute i marka der det ikke ferdes så mange.

Du er ikke så glad i folk?

- Nei, jeg er egentlig ikke det. Jeg dekker de sosiale behovene på jobb.

Hva leser du?

- Jeg er veldig glad i å lese. Jeg leser 4–5 bøker samtidig og skulle alltids ha lest mer. Akkurat nå holder jeg på med «Løping – En verdenshistorie» av Thor Gotaas. Da får en litt inspirasjon for å trene igjen.

Din favorittpolitiker?

- Hmm. Det var vanskelig. Egentlig så er jeg ikke så glad i noen av dem. Du kan skrive at jeg er glad i politikerne som stemte nei til kommunesammenslåing. De vet hvem de er.

Hva opptar deg for tida?

- Jeg er fortsatt student og går siste året på lærerstudiet og blir ferdig til våren. Det tar en del av tiden min akkurat nå.

Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg har jo vokse opp her. Jeg prøvde å bo i byen ett år, men synes det var fryktelig fælt, så jeg flytta hjem. Det var for mye folk.

Hva gjør du på fritida?

- Jeg har en unge jeg prøver å passe på til beste evne. Så prøver jeg å holde meg i vigør både fysisk og psykisk med litt mosjonering.

Hvordan holder du deg i form?

- Jeg driver en del med løpetrening. Så blir det litt skitrening på vinteren. Jeg er hobbymosjonist, så jeg løper en del konkurranser også.

Favoritt-turmålet ditt?

- Jeg har et drømmemål og det er Øvre Anárjohka nasjonalpark. Der er det ingen folk. Jeg har vært der en gang, men vil gjerne en tur tilbake. Jeg må ha med turkompisen min. Han er ganske rolig av seg, så det går fint å ha han med.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Jeg har jo et mål om å få til folk av ungen min. Klarer man det, så har en gjort det bra. Det kan gå alle veier, så jeg får håpe jeg har gjort noe rett.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du valgt da?

- Det er ikke godt å si. Jeg vet hva jeg ikke ville valgt da. Egentlig godt fornøyd med den retninga jeg har valgt. Men hvis det skulle vært noe, så må det kanskje være oppsynsmann i en nasjonalpark. Det hadde vært ganske fint, men det er sikkert vanskelig å få til heltidsjobb av det.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

- Ingenting, for det har jeg prøvd. Jeg var i Tanzania i ett år. Kjerringa var med da, så det kan hende jeg hadde savnet ho, om ho ikke var med.

Hva angrer du mest på?

- Det er mye, men det er ikke sikkert det skal stå i avisa. Det er mye som skulle vært ugjort.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255