Orkdal

En mann i Orkdal må denne uka møte i retten, tiltalt for en lang rekke straffbare forhold. Til sammen inneholder tiltalen, som er utferdiget av Statsadvokatene i Trøndelag, 24 punkter.

Spredningsfare

Det som dominerer og rommer nesten to sider i tiltalebeslutningen, er oppbevaring av dopingmidler. Det er i sommer tatt beslag i svært store mengder tabletter, injektorer, ampuller og annet som inneholder ulike virkestoffer.

— Det ene posten i tiltalebeslutningen gjelder oppbevaring av ulike typer dopingmidler etter straffelovens paragraf 234. Straffen for overtredelse av denne lovparagrafen er bot eller fengsel inntil to år, sier politiadvokat Christine Grøtte, som er aktor i saken.

— Er det snakk om omsetning?

— Påtalemyndigheten kan på nåværende tidspunkt ikke si noe om dopingmidlene var ment for videresalg, men mengden oppbevarte dopingmidler representerer i seg selv en spredningsfare, sier hun.

Drapstruet lensmann

Tiltalen inneholder også flere poster som omhandler vold eller trusler. Det handler blant annet om at tiltalte skal ha spyttet en politibetjent i ansiktet, han skal ha truet ansatte på et lokalt Nav-kontor og flere privatpersoner, han har truet flere politibetjenter med både «hjemmebesøk» og juling, og han har kommet med en konkret drapstrussel mot fungerende lensmann i Orkdal.

Videre har tiltalen to punkter om oppbevaring av narkotika og skremmende eller plagsom opptreden.

Fire dager

Tiltalen inneholder også brudd på veitrafikkloven, legemiddelloven og et tilfelle der han har kjørt taxi for over 800 kroner uten å gjøre opp for seg.

Fire dager er satt av til saken i Sør-Trøndelag tingrett.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300