Dagens første løp på Leangen mandag skulle altså bli en spennende duell mellom to hemnetravere i feltet. Tre år gamler Master De Pan, som eies av Anne Kvikne Moe, kom ut som debutant med sin trener Noralf Brækken i sulkyen. Jevngamle Hillarys Revenge, som eies May Grete Kjønsvik og Roy Ståle K. Aunhaug, hadde flere starter i bagasjen, men varslet med en fin tredjepremie i sin forrige start at storformen var i anmarsj.

Sterke løp

Noralf Brækken prikket starten og tok lett teten med Master De Pan, mens kusk Torkil Steinshaug bak Hillarys Revenge fant lederryggen etter å ha prøvd å få overta teten fra lederekvipasjen. Rundt siste sving slår Master De Pan på noen galoppsteg, og da er sambygdingen Hillarys Revenge på plass og overtar tetposisjonen. Master De Pan kommer imidlertid godt tilbake, og slår kloa i Hillarys Revenge på det siste steget. Dermed står to treåringer fra Hemne på de to øverste plassene på «pallen» etter meget sterke løp av begge to.

Spurtet godt

Sju år gamle Sindor X har tatt premie i seks av åtte løp gjennom hele karrieren og har således vært en meget nyttig og flink hest. I sommer valgte Øystein Mælen å selge hesten, men i nytt eie var det lite som stemte for hesten. Etter å ha gått uplassert i flere løp, valgte Mælen å kjøpe tilbake hesten nå i høst, og siden har formpila bare pekt en vei, nemlig oppover. Mandag framsto hesten meget tiltalende og med Atle Solhus i sulkyen spurtet hesten glimrende inn til karrierens fjerde seier. Seieren ble belønnet med 20 000 kroner, og hesten har dermed travet inn 350 000 i karrieren.

Flere på trippelen

Øystein Mælen kunne i tillegg glede seg som medeier over en sterk andrepremie til «Felleskjøpet-hesten» Derby d'Estino, som eies av et andelsslag med ansatte fra Felleskjøpet, hvor Mælen jobber. Gode toere mandag var også Aunemo-hoppa Sirikit og Ida Vinterdals Red Hot Fire IV, mens hemnehoppa Potegull leverte et fint løp til tredje i dagens siste løp.

Lokale resultater:

1. løp: 1) Master De Pan 1.18,2, 2) Hillarys Revenge 1.18,2, 5) Likeadiamond SA 1.19,0

3. løp: 1) Sindor X 1.28,8, 8) Varg Kongen 1.31,5

4. løp: 2) Red Hot Fire IV 1.18,6, 4) Kemas Ottilia 1.19,1

5. løp: 2) Sirikit 1.30,9, 5) Gjølmes Spika 1.30,5, 6) Perle Kaisa 1.31,5

6. løp: 2) Derby d'Estino 1.15,9

7. løp: 4) Bakkmo Bosse 1.18,7g

8. løp: 4) Voi Voi 1.36,4

9. løp: 3) Potetgull 1.37,1, 6) Norjerven 1.39,3