Mai i fjor gikk startskuddet for å starte med arbeidet med å oppgradere Igltjønna skistadion. Skistadionet ble bygget i 1981 og lite er gjort siden den gang, noe som gjør at den ikke har vært FIS-godkjent. Det første byggetrinnet gikk ut på å flytte tidtakerbua tre hundre meter, slik den kom nærmere bakkene. I tillegg skulle en parkeringsplass gjøres i stand i nærheten av den nye stadionet, en rulleskitrasé på en kilometer har kommet opp og det er utarbeidet et nytt løypenett.

Vinteren kom tidlig

Denne høsten har Rindal IL jobbet med å gjøre klar traseen i den nye løypetraseen. Det har blitt gjort en utvidelse av løypenettet på nesten fem kilometer. Det er snakk om to nye traseer på 2,5 kilometer som begge går innom skistadion.

- Vi har kommet i gang med arbeidet med å rydde traseen, men frosten og vinteren kom tidlig i år, så vi må nok ta opp igjen resten av arbeidet etter vintersesongen. I og med at vi ikke har fått ryddet skikkelig i traseen, så trenger vi ganske mye snø for den er litt ujevn nå, sier leder i Rindal skiavdeling Håkon Solvik.

Mer publikumsvennlig

Solvik mener det var på tide at det ble gjort noe med skistadionet i Rindal. Han mener det er verdt investeringen som ligger på mellom 6 og 7 millioner kroner.

- Vi vil få spillemidler på en tredjedel, så regner vi med at en tredjedel vil bli gjort på dugnad. Løypetraseen vi får nå vil gjøre det mye mer publikumsvennlig enn det har vært tidligere. Det har i praksis ikke blitt gjort stort på stadionet siden 80-tallet, så det var nok på tide at vi fikk oppgradert, sier Solvik.

Større arrangement

Nå som løypetraseen vil bli godkjent av forbundet og FIS kan Rindal IL lokke til seg større skiarrangementer enn de har hatt de siste årene.

- Vi har selvsagt begrensninger i forhold til å arrangere et norgesmesterskap på ski. Dette går på overnatting. Men vi har gode muligheter for å arrangere norgescup og skandinavisk cup når det blir ferdig. Nå har vi først og fremst fokus på å bli ferdig, så får arrangementsøknader komme senere, sier Solvik.

Skilederen sier at store arrangement ikke er hovedfokuset for skiavdelingen.

- Hovedargumentet er først og fremst å få et godt nærmiljøanlegg i Rindal. Det er litt unikt i Rindal at anlegget ligger rett ved hovedbebyggelsen i bygda, sier Solvik.

ola.rise@avisa-st.no

952 52 255

Håkon Solvik leder Rindal ILs skiavdeling, håper at idrettslaget kan arrangere både norgescup og skandinavisk cup når alt er ferdig. Foto: Arkiv
Rindal IL skal bruke mellom seks og syv millioner kroner på å ruste opp skistadionet. Her er tidtakerbua flyttet 300 meter til den nye stadionen. Foto: John Storholt