Det er stor interesse for leilighetene på Rømmetunet, der det vil bli lagt ekstra vekt på å skape et bomiljø med aktiviteter og opplevelser i nærområdet. Foto: Foto: Vy
Vibo er i gang med byggetrinn 3 på Motunet på Fannrem. Foto: Eggen arkitekter
Forrige fredag kunne Orkdal kommune, her ved Aage Schei og Oddbjørn Bang, feire at Norsk kylling kommer til Orkdal. Det gir allerede ringvirkninger i boligmarkedet. Foto: Catharina Morken

Avisene har de siste månedene hatt en rekke oppslag om nedturen i boligmarkedet i Norge. Aller størst har fallet i boligprisene vært i Oslo, der prisnivået har vært kunstig høyt - blant annet som et resultat av ustrakt boligspekulasjon.

Men også andre byer har merket nedturen, og Trondheim er en av byene hvor man har merket tregheten i markedet aller best.

Har snudd

Også i Orkdal har meglerne sett den samme trenden. Men det ser ut til å ha snudd.

- Markedet har vært ganske tregt, i alle fall fra mars - april. Mediestormen rundt Oslo har hatt en psykologisk effekt på hele bransjen. Men nå ser vi tegn til ganske god bedring. Det gjelder ikke bare Orkanger, men også på prosjektene våre i Trondheim, sier Jørgen Rostad hos Eiendomsmegler 1 på Orkanger.

Han forteller at folk har følt at de har hatt god tid, i og med at mediene forteller om et tregt marked.

- Men vi merker at det blir et oppsving når vi går ut med byggeklare prosjekter.

Mange på Fannrem

Det er ikke bare på Orkanger det selges leiligheter. Bare på noen dager har Eiendomsmegler 1 solgt fem leiligheter på Fannrem. Én av disse er i byggetrinn 3 på Motunet, mens de fire andre er i det helt ferske prosjektet, Skaugen atrium, som ligger rett nedenfor Orkdal kirke.

Skaugen atrium ble lagt ut for salg sist fredag, og består av 15 leiligheter fra 56 til 125 kvadratmeter.

Små leiligheter

Rostad melder også om stor interesse for Rømmetunet. Ti av leilighetene ble solgt rett etter at prosjektet ble lagt ut. Etter det har det stått litt stille, men nå har interessen gjort et aldri så lite byks.

- Vi har avtalt fem møter med kunder etter at vi markedsførte Rømmetunet i lokalavisa. Vi merker også at det er veldig stor etterspørsel etter litt mindre leiligheter, det er litt motsatt av det vi har opplevd så langt. Vi gjør derfor om to leiligheter i andre og tredje etasje på Rømmetunet til tre små i stedet for to halvstore. Det betyr at vi får seks leiligheter på mellom 48 og 60 kvadratmeter.

Flere etableringer

Den siste uka har det vært mange oppslag i ST om store næringsetableringer i Orkdal. Torsdag bestemte Norsk kylling seg for å komme til Orkdal. Nutrimar er samtidig klar for Furumoen, i og med at bedriften på forhånd hadde bestemt at de skulle etablere seg vegg i vegg med Norsk kylling.

Mandag kom nyheten om at departementet har gitt Isfjord Norway medhold i deres klage på Mattilsynet. Departementets beslutning var helt avgjørende for at Isfjord kan fortsette byggeprosessen på tomta sør for Oti.

Alt dette merkes i boligbransjen.

Positivisme

- Vi merker allerede en positivisme rundt Norsk kylling ved at det er folk som vil flytte hit. Selv om det bare er noen dager siden det er vedtatt, begynner vi å få henvendelser. Jeg sknakket nettopp med en, der kona jobbet hos Norsk kylling, og hvor de nå er ute etter noe å kjøpe i Orkdal. Og vi har allerede solgt boliger til folk som skal jobbe hos Norsk kylling.

Det samme merkes når det gjelder Isfjord.

- Det er i det hele tatt gode utsikter og mye positivisme over alt i Orkdal, og disse næringsetableringene virker veldig positivt inn, sier Rostad.

Eiendomsmegler Jørgen Eggen Rostad merker oppsving i boligmarkedet i Orkdal. Foto: Arkivfoto