Kjell Rønningsbakk

Bor: Fannrem

Jobber med: Journalist innen energi og strøm og redaktør for Kraftnytt

Hva gjør du akkurat nå?

- Er på biblioteket. Jeg har vært på julelunsj i Knyken, behandling hos fysioterapeut og på trening. Nå låner jeg bøker.

Er du ofte på biblioteket?

- Ja, jeg er en av de største lånerne i Orkdal, ifølge Trygve (Eliassen, bibliotekar). Jeg låner mye lydbøker. Det er prima når man gjør rutinearbeid. Vaske vinduer og høre lydbøker, det er perfekt.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

- Det siste året er det blitt mye indrefilet og biff i ulike varianter, og rødvin. Gjerne med øl som fordrink. Jeg oversatte et standardverk om øl og bryggerier for noen år siden, og måtte lære mye. Det er dumt å la gammel kunnskap gå til spille. Jeg har akkurat publisert «Guide til årets juleøl 2017», det er 21. årgang. Så nå er jeg ferdig med å drikke juleøl.

Hvor drar du helst på ferie?

- Stort sett Hemnskjela eller Gran Canaria. Jeg har et hus på Hemnskjela og timeshare på Gran Canaria.

Hva leser du?

- Faglitteratur og skjønnlitteratur, og jeg er blitt opphengt i krim også de siste årene. Jeg holder på med Bjørk Viks «Elsi Lund» på lydbok på mobilen nå.

Din favorittpolitiker?

- Audun Lysbakken. Han er veldig flink, sympatisk og jeg er enig med ham.

Hva opptar deg for tida?

- Jeg forbereder ei reise i jula. Dattera mi og jeg skal være med på en studietur til Vietnam og Kambodsja med avreise i mellomjula. Det er en tur med guide og ti deltakere. Ellers er jeg opptatt av kommunebudsjettet, lærerløftet. Jeg er spent på om det blir penger til å ansatte flere lærere fra neste høst.

Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg plukket meg ut to stedet i Orkdal hvor det var best å bo: Breiveien på Fannrem med utsikt eller Nerøra ved sjøen. Nerøra er nydelig, men med litt mye støy fra havna. Det ble Fannrem da jeg fikk mulighet til å bygge hus i Breiveien. Der har jeg Orkdals beste utsikt.

Hva gjør du på fritida?

- Trener, leser og driver med kommunal politikk. Det tar tid.

Hvordan holder du deg i form?

- Trener hver dag. Det blir yoga hver morgen, noe jeg har drevet med siden jeg var 16 år. Ellers driver jeg med en blanding av styrketrening og uttøying.

Favoritt-turmålet ditt?

- OIFs turløyper i Skaunamarka og løypene i Knyken.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Få fred og ro til å fullføre noen bokprosjekter. Både faglitteratur og noe helt annet. Jeg spilte mye gitar før, og det har jeg også lyst til å gjenoppta.

Hvis du skulle hatt en annen jobb, hva ville du valgt da?

- Husbygger. Faren min var det, så jeg hjalp ham med noen husprosjekter. Jeg har også pusset opp flere leiligheter. Det er artig å være kreativ og få gjort omgivelsene pene.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

- Den trygge, trønderske væremåten. Den er lett å forholde seg til fordi jeg kjenner den så godt. Vi sier mye med kroppsspråk, og det er annerledes andre steder i verden. Vi har også en selvkontroll som sprer trygghet. Jeg vil si vi har en uvanlig sterk selvkontroll, som gjør at folk vanligvis ikke blir plutselig sinte for eksempel.

Hva angrer du mest på?

- At vi oppløste ei bra visegruppe i 1977, fordi vi alle var opptatt med så mye annet. Det er dumt fordi vi aldri fikk funnet ut om det kunne blitt noe brukbart.

ingrid.hultgreen@avisa-st.no

958 39 535