De store norske mediene har skrytt voldsomt av Norges nye stjerneskudd, Kari Brattset. 26-åringen er blant spillerne som virkelig har tatt steget i dette mesterskapet. Foran VM var hun for mange et uskrevet blad. Men i VM-åpningen mot Ungarn var hun en bauta og sjef i midtforsvaret. Offensivt viste hun også ekstremferdigheter på streken. Storspillet har fortsatt utover i mesterskapet og hun har på mange måter gått fra å være en joker i troppen til en av Norges viktigste spillere.

- Fortsetter det sånn som dette, kan vi sette Heidi Løke på bussen, sa TV 2s Harald Bredeli på direkten da Brattset storspilte.

Kaptein på Vipers

Karrieren startet i Sarpsborg fra 2007 til 2011. Så gikk ferden videre til Fredrikstad BK (11–14) og Glassverket (14-16). I fjor ble hun klar for Vipers i Kristiansand og er nå kaptein på laget. Storspillet i Vipers gjorde at hun ble tatt ut på landslaget like før årets VM.

Lokale aner

Selv om Kari Brattset har tilbrakt store deler av sitt liv i Sarpsborg har hun også bodd på Kjøra i Orkdal frem til hun var seks år. Faren Per Brattset og besteforeldrene Magnhild og Magne Brattset er fra Rennebu.

- Vi kjøpte et bruk av gamleonkelen min på Kjøra og der bodde vi frem til 1997 og da var vel Kari seks år. Men så flytta vi til hjemstedet til kona mi Wenche i Sarpsborg og tok over bruket der. Men Kari har sterke lokale aner fra Rennebu, sier pappa Per Brattset.

Stolte foreldre

Foreldrene tok turen til Tyskland for å få med seg de første kampene i gruppespillet. Da fikk de se datteren storspille.

- Jeg hadde aldri forventet at hun skulle få så mye spilletid, så det var veldig artig at hun grep sjansen når hun fikk det. Det har vært helt vilt og veldig stort å få med seg. Vi er selvsagt veldig glad på hennes vegne og synes hun har fortjent den landslagsplassen, sier Per.

Late bloomer

For mange var nok 26-åringen et ubeskrevet blad, men hun har spilt i toppdivisjonen i Norge siden hun var 19 år. Det er først de siste årene at hun virkelig har tatt steget.

- Kari har aldri vært på aldersbestemte landslag. Hun var med på noen regionslag, men det er liksom de siste par årene hun har utviklet seg veldig mye. De to-tre siste årene har hun vært aktuell for landslaget og var nær å bli med til OL. Derfor var det veldig artig at hun ble tatt ut i år, forteller faren.

Skal feire jul i Rennebu

Også besteforeldrene Magnhild og Magne Brattset har sittet klistret foran TV-skjermen når barnebarnet har vært i aksjon i årets VM.

- Vi har fulgte med hele veien og det er veldig spennende. Jeg synes de river og sliter litt for mye i ho, men det ser ut til at Kari tåler det godt. Vi gleder oss til å få besøk av henne her i Rennebu til jul. Ho blir her til 2. juledag for da skal hun spille kamp for Vipers igjen, forteller bestemoren Magnhild.

På dette bruket på Kjøra i Orkdal bodde Kari Brattset sine seks første år. Nå herjer hun for Norge i VM.