Det er nesten noe magisk som skjer når mange ukers øving kulminerer i en forestilling med salen full av forventningsfulle foreldre, besteforeldre, søsken, tanker og onkler. I det øyeblikket introen spilles og den første replikken drar forestillingen i gang, jobber alle for hverandre.

I en stor produksjon som dette vil det alltid være noen som skinner mer enn andre, noen som drar et større lass. Slik er det også her. Men den mest gjennomgripende følelsen er likevel samhandlingen, samarbeidet, fellesskapet som denne gjengen med 15-åringer skaper.

Løfter hverandre

Skuespillere, scenearbeidere, dansere, musikanter, sufflører, programskribenter, markedsførere, lys- og lydfolk og alle andre; hele ensemblet setter det de har øvd på ut i praktisk gjerning, og resultatet blir at alle løfter hverandre. Det er teaterets magi.

Likevel er det viktig å løfte fram hovedrolleinnehaverne, for dette er krevende saker med fryktelig mye tekst. Ronja og Birk spilles med stor overbevisning og presis timing av Hanne Sommervold Pedersen og Magnus Hegle. Det samme gjelder Mattias Flå Engdals festlige utgave av stammens eldste, nemlig Skalle-Per.

Guro Mogset (Louis), Ole Kristian Mogset (Mattis), Anja Holstad (Undis) og Andreas Voldøien Syrstad (Borka) gjør alle fine typer og karakterer.

Bandet, bestående av Ole Kristian Bjørnerud Børset, Ada Oline Sandø, Karen Kirkholt, Sivert Rian, Wassim Chahin og Anna Stene, under ledelse av Simen Grøtting Husmoen, gjør en flott jobb.

Men det gjør alle de andre, også! Uten de andre står selv den mest glitrende hovedrolle hjelpeløs.

- Vær stolte

Så, tiendetrinn ved MBUS: Dere er alle deler av en herlig «Ronja Røverdatter»-versjon som dere kan være veldig stolte av!

Vigdis Wibe Klungervik har vært prosjekt- og regiansvarlig for produksjonen, som hadde forestillinger 13. og 14. desember.