Meldal bygdemuseum får 30 000 kroner på neste års budsjett til vedlikehold av oppgangssaga.

Det var Ola Bjørkøy (Sp) som fremmet forslaget:

- Vi var på museet på befaring og fikk se tilstanden til blant annet oppgangssaga. Jeg foreslår at vi tar inn 30 000 kroner for å få i gang en prosess, eventuelt i samarbeid med private. Vi har ei venneforening på museet, som kanskje kan gjøre en innsats med en økonomisk stimulans, slik som Knyken-gjengen i Orkdal. Det er muligheter for noe sånt her på museet også, hvor vi har et kulturminne vi skal ta med oss inn i framtida og inn i Orkland. Jeg synes ikke saga skal ligge under bølgeblikk, og synes derfor vi skal gi litt penger for å synliggjøre at vi ønsker det skal skje noe framover, sier Bjørkøy.

Han foreslo å finansiere dette gjennom å redusere tilleggsbevilgningsposten med 30 000 kroner. Forslag ble enstemmig vedtatt.

- Jeg ristet på hodet da jeg gikk fra museet etter befaringa jeg også. Om vi klarer å få til et prosjektet på bygdemuseet for 30 000 kroner, er jeg med på det. Det kan kanskje utløse et engasjement, sa Odd Arild Svartbekk (Ap).

Ordfører Are Hilstad (Ap) sa:

- Det er krevende å stemme mot 30 000 til museet, men når vi stemmer for det, minnes vi på den økonomiske gjennomgangen vi trenger å ta. Det arbeidet som starter med 30 000 kroner, vil nok føre til at det synliggjøres et behov og en forventning om at kommer mer penger. Det har vi ikke i budsjettet i dag. Vi må derfor skape oss et handlingsrom i årene framover til dette og andre prosjekter, sa Hilstad.